Türk takımlarının Avrupa'da rakipleri yarın belli olacak! Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi rakipleri belli oldu mu?

Türk takımlarının Avrupa'da rakipleri yarın belli olacak! Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi rakipleri belli oldu mu?

Avrupa organizasyonlarında mücadele edecek Türk takımlarının yarın çekilecek kuralar da rakip takımlar belli olacak. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarındaki rakipleri yarın belli olacak. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Avrupa organizasyonlarında mücadele edecek Türk takımlarının yarın çekilecek kuralar da rakip takımlar belli olacak. Fenerbahçe, Konyaspor ve Başakşehir'in Avrupa Kupası organizasyonlarında eleme turlarında muhtemel karşılacak rakipleri yarın çekilecek kura sonucuyla belli olacak. Şampiyonlar Ligi'ne eleme turuyla katılmayı hak kazanan Fenerbahçe'nin rakipleri iki takımdan biri olacak. Ukrayna takımı Dinamo Kiev ya da Danimarka'nın Midtylland takımı sarı-lacivertli kulübün Devler Ligi'nde 2.eleme turunda karşılaşacağı rakiplerden birisi olacak. Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, Konyaspor ve Başakşehir'in ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakipleri yarın çekilecek kura ile belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin gelecek sezon için kura çekimleriyle takımların rakipleri belli olacak. Türk takımlarının da 2022-23 sezonu 2.ön eleme turunda gruplara kalma mücadelesinde rakipleri yarın kura çekimi sonrasında netleşecek. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi ve üç numaralı turnuvası olan UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yapılacak olan 2.ön eleme turunda eşleşmelerin kura çekimi, yarın İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilecek.

Bu sene Süper Lig'de sezon sonunda sıralamada 2.sırada bitiren Fenerbahçe'nin rakibi de belli olacağı eşleşme çekilişinde, Yarın Türkiye Saati ile 13.00'te belli olacak. Kura da ''lig yolu''ndan girecek olan Fenerbahçe, seri başı ekiplerinden Dinamo Kiev ya da Midtylland takımlarından biriyle eşleşecek. Şampiyonlar Ligi 2.eleme turunda ilk maçlar, 19-20 Temmuz, rövanşlar ise 26-27 Temmuz tarihlerinde oynanılacak.

Süper Lig'de bu sezon sonunda üçüncü sırada bitiren Konyaspor ve dördüncü sırada bitiren Başakşehir'in muhtemel rakipleri ise yarın Türkiye Saati ile 14.00'te başlayacak kura çekimi sonucunda belli olacak. Avrupa Konferans Ligi 2.eleme turunun ilk karşılaşmaları 21 Temmuz, rövanş maçları ise 28 Temmuz tarihinde yapılacak.

Türk takımlarını yarın bekleyecek olan çekiliş sonrası eleme turlarındaki rakiplerinin belli olmasıyla kulüplerin teknik ve idari ekipleri ileriye dönük çalışmalar yürütecekler. Karşılaşmalara yaklaşık 45 gün kalmasına rağmen artık Türk takımlarının tek çaresi önümüzdeki sene Avrupa kupalarında en başarılı sezonlarını geçirmek zorunda kalacaklar. Yoksa git gide ilerleyen senelerde hiçbir takım Avrupa kupalarında yer alamayacak.