Trabzonspor'lu Taraftarlardan Fenerbahçe Otobüsüne Saldırı!

Trabzonspor'lu Taraftarlardan Fenerbahçe Otobüsüne Saldırı!

Spor Toto Süper Lig heyecanı bu akşam oynanacak olan maçlarla devam ederken Fenerbahçe'den gelen resmi açıklama gündeme bomba gibi düştü. Trabzonspor'lu taraftarların Fenerbahçe otobüsüne yaptığı saldırı ile ilgili detaylar gursesgazetesi.com'da...

Spor Toto Süper Lig'de 37'nci hafta heyecanı bu akşam oynanacak olan maçlarla devam ediyor. bu akşam yapılacak olan maçlar arasında en çok dikkat çeken iki maç ise "Trabzonspor - Altay" karşılaşması ile "Fenerbahçe - VavaCars Fatih Karagümrük" maçları oldu. Her iki maç için de tüm biletlerin satılmış olması nedeniyle tribünlerin tıklım tıklım olacağı bilgisi paylaşıldı. Şampiyon ekip Trabzonspor'un, sahasındaki tahribat nedeniyle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Altay'ı ağırlayacağı karşılaşma için binlerce Trabzonspor taraftarı heyecanlı bekleyişini devam ettirirken, Fenerbahçe'nin evinde Ülker Stadı'nda VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırlayacağı karşılaşma için de taraftarlar Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelmeye başladı.

Her iki karşılaşma da heyecanlı bir şekilde beklenirken Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan resmi açıklama gündeme bomba gibi düştü. Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamada; Fenerbahçe taraftar otobüsüne Trabzonspor formalı taraftarlar tarafından saldırı yapıldığı belirtildi. Açıklamanın ardından Fenerbahçe'li taraftarlar Kadıköy'de toplandı. Kadıköy'de toplanan taraftarların yanı sıra pek çok Fenerbahçe taraftarı da sosyal medyada olay ile ilgili sert tepkiler gösterdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Resmi Açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama taraftarlar için merak konusu oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde;

"TARAFTARLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Futbol Takımımızın bugün stadımızda oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçını izlemek için Edremit’ten yola çıkan Fenerbahçe taraftarını taşıyan Edremit Derneğimizin otobüsüne, Osmangazi Köprüsü’nde Trabzonspor formalı kişiler tarafından bıçaklı, sopalı bir saldırı gerçekleşmiştir.

Otobüste bulunan, bu saldırıya maruz kalan tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İçerisinde kadın ve çocuk taraftarlarımızı da taşıyan otobüsün camlarını kıran, otobüsün içine kadar girerek yangın tüpü sıkan taraftar görünümlü saldırganları kınıyor; gereken cezayı almaları için Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

Fenerbahçe'nin konuya ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamanın ardından taraftarlar Kadıköy sokaklarında toplandı ve olayla ilgili tepkilerini gösterdi.

Sosyal Medyada Sert Tepkiler

Yalnızca Fenerbahçe'li taraftarların değil, pek çok kulüp taraftarının ve vatandaşın yanı sıra spor yazarları tarafından da konuyla ilgili sert tepkiler sosyal medya platformlarında dile getirildi. Yapımcı Murat Şeker ise otobüste bulunan taraftarların çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti.