Trabzonspor’dan TFF’ye Başvuru

Trabzonspor’dan TFF’ye Başvuru

Karadeniz temsilcisi bordo-mavili kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu’na Altay maçı ve kupa töreni için başvuruda bulundu. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 37.haftasında evinde oynayacakları Altay maçını 14 Mayıs tarihinde Şanlıurfa’da GAP Stadyumu’nda oynanılması için aynı zamanda Süper Lig şampiyonluğu kupa töreninin 15 Mayıs tarihinde kendi evinde Trabzon’da Medical Park Stadyumu’nda yapılması için Türkiye Futbol Federasyonuna resmi başvuru yaptı.

Trabzonspor tarafından yapılan açıklamada bu sezon Süper Lig’de şampiyon olan bordo-mavili ekip şampiyonluklarını ilan ettikleri Antalyaspor karşılaşmasında taraftarların uzun yıllar sonra elde edilen başarının heyecanıyla stada girmelerinden dolayı zeminin bozulduğunu belirtti. Taraftarların Medical Park Stadyumu’nun zemininde teknik ve fiziki altyapı şartlarını zorlayan ağır tahribat oluşturduğunu tespit ederek Karadeniz ekibi Altay maçını kendi evinde müsabakayı gerçekleştiremeyeceklerini TFF’ye resmi açıklama ile belirtti.

Açıklamada, ‘’Mevcut tespitlerimiz değerlendirildiğinde, 37.Hafta da kendi sahamızda oynayacağımız Altay müsabakasının, sahamızda oynanmasının, sporcu sağlığını ciddi derecede tehlikeye sokabileceğini, futbolumuzun görsel açıdan kötü bir görüntüye yol açılarak marka değerine ciddi zarar verilebileceği, maçın yayın, reklam vb. süreçlerin sağlıklı işleyemeyeceği gibi tehlikelerin yaşanabileceği sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda Altay karşılaşmasının 14 Mayıs Cumartesi günü Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda oynanması için Türkiye Futbol Federasyonuna resmi başvurular gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Spor Toto Süper Lig 2021-2022 sezonu kupa töreninin ise 15 Mayıs Pazar günü Trabzon Medical Park Stadyumu’nda yapılması için yine Türkiye Futbol Federasyonuna gerekli başvurular yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Kayserispor maçı hazırlıklarına başladıklarını belirten Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde medya ekiplerine takım içerisinde havanın mutluluğuna şampiyonluk sevincinin pozları taraftarlarla paylaşıldı. Antreman içeriğine dair açıklamalar da ise teknik ve taktiklerin basınla paylaşıldığı da karelere yansıdı.