Trabzonspor Şampiyonluk Kupasını Ne Zaman Alacak?

Trabzonspor Şampiyonluk Kupasını Ne Zaman Alacak?

Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor oldu. Ligin bitiminden 3 hafta önce şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, kutlamalarını yaptı. Futbol severler Trabzonspor'un şampiyonluk kupasını ne zaman alacağını merak ediyor. Peki; Trabzonspor kupayı ne zaman alacak?

Spor Toto Süper Lig'de 2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor oldu. Süper Lig'de 38 yıl sonra 7'nci kez şampiyon olmayı başaran bormo- mavili ekibin taraftarları ise şampiyonluğu doyasıya kutluyor. İlk olarak TAV Fraport Antalyaspor maçının son dakikalarında sahaya atlayan taraftar, maç çıkışında meydanlara akın etti. İzleyenlere görsel şölen yaşatılan şampiyonluk kutlamalarına bir yenisi pazar günü eklendi. Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı'nda yapılan şampiyonluk kutlama etkinliği ile taraftar bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı. Ancak futbol severler bordo mavili Karadeniz ekibinin şampiyonluk kupasını ne zaman alacağını merak ediyor. Peki Trabzonspor 2021-22 Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupasını ne zaman alacak?

Trabzonspor Şampiyonluk Kupasını Ne Zaman Alacak?

Spor Toto Süper Lig'de 2021-22 Ahmet Çalık sezonunun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor müzesine götüreceği kupa için geri sayıma başladı. Şampiyonluk kutlamalarını kupasız yapan takım ligin son maçı ile birlikte kupasını alacak.

38 yıl sonra, 7'nci Süper Lig şampiyonluğunu alan Karadeniz ekibinin kupayı kaldıracağı tarih, Altay maçından bir gün öncesi, yani 14 Mayıs Cumartesi akşamı olarak belirlendi. Altay maçından bir akşam önce Trabzonspor evinde, Medical Park Stadyumu'nda Süper Lig şampiyonluk kupasını kaldıracak. Saat 19.00'da başlayacak olan ve taraftarların katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğin geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Bir sonraki gün, 15 Mayıs Pazar günü İstanbul'da Altay ile son lig maçına çıkan Trabzonspor'un İstanbul'da da kupa kaldırması bekleniyor.

Üç Büyüklerin Taraftarından Tepki

Trabzonspor'un İstanbul'da, Altay maçı sonrasında yapacağı iddia edilen bir diğer şampiyonluk kutlamasını Trabzonspor'lu taraftarar heyecanla beklerken, üç büyüklerin, özellikle de Fenerbahçe'nin taraftar gruplarından Trabzonspor'a büyük tepki gösterildi. Sosyal medyada yer alan iddialara göre Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Altay maçı sonrasında İstanbul'da şampiyonluk kutlamalarına çıkacak.

Bu kutlama ile ilgili başka sayfalar ise tur güzergahında Kadıköy'ün de bulunduğunu iddia etti. Sosyal medyada Trabzonspor kulübüne ve taraftarlarına büyük tepkiler verildi. Özellikle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında yer verdiği şampiyonluk olaylarına ilişkin açıklamaları ve söylemleri nedeniyle Fenerbahçe'li taraftarlar Trabzonspor'a büyük tepki gösterdi.