Trabzon'da Tartışmalı Koreografi! Trabzonspor'un Koreografisine Üç Büyüklerden Tepki Geldi!

Trabzon'da Tartışmalı Koreografi! Trabzonspor'un Koreografisine Üç Büyüklerden Tepki Geldi!

Bu akşam Antalyaspor ile oynadığı oyun ile şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un tribünlerindeki koreografi dikkatleri çekti. Üç büyüklerin içinde yer aldığı pankartta Fenerbahçe'ye yapılan gönderme sosyal medya gündemine bomba gibi düş

süper Lig'in 35'inci haftasında Antalyaspor'un karşısına şampiyonluk için çıkan Trabzonspor maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrılsa da puan ve averaj avantajları ile ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıllık hasretin ardından şampiyon olmayı başaran Trabzonspor'un bu mücadelesi maç öncesinde milyonlarca taraftar tarafından desteklendi. Gerek Fenerbahçe'li gerekse Galatasaray'lı futbol severlerin Trabzonspor'a olan destek mesajları sosyal medyada fair play ve futbol kardeşliği adı altında paylaşıldı.

Maç öncesi Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamalarına ilişkin stadyumda "Şampiyonluk Kutlamalarında Silahlara Sarılmayalım!" anonsu yapıldı. Ancak maçın bitmesiyle birlikte tribünde açılan pankart taraftarların dikkatini çekti. Trabzonspor'un teknik adamı Abdullah Avcı'nın resmedildiği pankartta Galatasaray'ı temsilen aslan, Beşiktaş'ı temsilen kartal ve Fenerbahçe'yi temsilen kanarya sembolleri kullanılmıştı. Pankartta yerde yatan ve elinde "Bize Her Yer Trabzon" yazılı pankart tutan aslan Galatasaray2lı taraftarlardan büyük tepki gördü. Beşiktaş'ın şampiyonluk söylemi olan "O Sene Bu Sene" yazılı pankartı taşıyan sinirli kartal ise Beşiktaş'lı taraftarların gündemine oturdu. Ancak Fenerbahçe'ye yapılan gönderme tüm futbolseverlerin dikkatini çekti ve büyük tepkiler aldı.

Fenerbahçe Namlunun Ucunda!

Trabzon'lu teknik adam Abdullah Avcı'nın sırtında takılı olan silahın namlusunda elinde "2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor" yazılı pankart tutan bir kanarya çizimi dikkat çekti. sosyal medya koreografinin ardından kaynamaya başladı. Yalnızca Fenerbahçe'li değil, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yanı sıra diğer kulüplerden de Fenerbahçe'ye destek mesajları yağdı. 4 Nisan 2015'te Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçı dönüşü, Trabzon Havalimanına giden takım otobüsüne Araklı yolunda yapılan kurşunlu saldırının ardından yapılan pankartın o saldırıya bir gönderme olduğu iddiası sosyal medya gündemine oturdu. Şampiyonluğun önüne geçen olaylı koreografinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'nden resmi açıklama yapıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Resmi Açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Kulübün Tweet'inde;

"SAVCILAR GÖREVE! TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DURUŞUNU SAHİPLENEN, TAKIM OTOBÜSÜMÜZE YAPILAN SALDIRIYI MEŞRULAŞTIRAN, TOPLUMU KİN, NEFRET VE AYRIŞMAYA SÜRÜKLEYEN BU PANKARTIN, TRİBÜNDE YER ALMASINA İZİN VERENLER HAKKINDA SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!" ifadeleri yer aldı.

FB TV ekranlarında Kulüp yetkililerinin yapacağı açıklamalar bekleniyor.