TFF yabancı kuralında değişliğe gitti! TFF gelecek sene yabancı kuralı kararını açıkladı!

TFF yabancı kuralında değişliğe gitti! TFF gelecek sene yabancı kuralı kararını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek seneyle beraber yabancı kuralında değişikliğe gitti. 8+6 şeklinde yenilenen karar artık yerli oyuncu tercihini zorlayacak ve takımlarda yer edinmesi kararında atılan adım oldu. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek seneyle beraber yabancı kuralında değişikliğe gitti. 8+6 şeklinde yenilenen karar artık yerli oyuncu tercihini zorlayacak ve takımlarda yer edinmesi kararında atılan adım oldu. Süper Lig takımları ve Kulüpler Birliği içinde yer alan takımların başkanlarından farklı sesler gelmeye başladı. Kimi başkanlar yabancı kuralında her geçen sene değişikliğe gidilme kararına tepki gösterirken, kimi başkanlar yerli futbolcuların parlaması ve büyük takımlarda kendilerini göstermeleri açısından alınan en doğru karar olduğunu savundu. Türkiye'de Süper Lig için adlandırılan 4 büyükler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bu sene transferlerinin ve kadrolarında yer alan futbolcuların çoğunluğu yabancı futbolcular oluşturmaktadır. Yabancı futbolculara ayrılan ödeme planı ve yüklü miktarda sermayenin şuan da ne olacağı hakkında bir çok plan ve hedef çalışmaları yapıldığı hakkında iddialar dolanmaktadır. Takım içi denge ve yapının bozulmaması, yerli ve yabancı futbolcular arasında diyalog arttırımı ve ilerleyen yıllarda İlk 11 de yer alacak futbolcuların çoğunluğunun yerli futbolculardan oluşması gündemde yer edinmektedir.

Süper Lig'de geçen sezon 8+6 şeklinde uygulanan yabancı oyuncu kuralı yeni sezonda da aynı şekilde devam edecek. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Süper Lig'de yabancı oyuncu kuralında yeni sezon için değişikliğe gidilmeyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada Süper Lig kulüplerinin 2022-23 sezonunda kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabileceği, sahaya ise aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcu sürebileceği kaydedildi. Böylelikle Süper Lig'de mücadele edecek takımların ilk 11 kurulumda en az 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğunun devam edeceği kararı alındı. Geçmiş sezon öncesi alınan kararın tersi uygulandı. Önümüzdeki sene olması gereken yabancı sayısı 12, sahadaki yabancı sayısı ise 7 olması gerekiyordu. Ama yapılan değişiklikler sonrası geçtiğimiz sezonda uygulanılan yabancı kuralı kararının aynısının uygulanması gerekliliği açıklaması geldi. İlerleyen yıllarda yabancı oyuncu sayısında azalış olacağı kesinleşti. Her sonraki sezon için 1'er yabancı oyuncu sayısı azalacak, yerli oyuncunun kadroda bulunma zorunluluğu 1'er olarak artış gösterecek.