TFF Harcama limitlerini 20 Haziran'da açıklayacak!

TFF Harcama limitlerini 20 Haziran'da açıklayacak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ilk transfer dönemi için Süper Lig takımlarının transfer döneminde gerçekleştirecekleri harcama limitlerini açıklayacağını belirtti. Harcama limitleri nasıl olacak? Haberin ayrıntıları gursesgazetesi.com'da...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ilk transfer dönemi için Süper Lig takımlarının transfer döneminde gerçekleştirecekleri harcama limitlerini açıklayacağını belirtti. Harcama limitleri nasıl olacak? Türkiye Futbol Federasyonu hangi yönteme başvuracak, takımların borç yükü ön planda mı olacak veya döviz kurunun yüksekliği ciddiye alınıp limitler aynı oranda paralellik mi gösterecek? İlk transfer dönemi için takım harcama limitlerinin 20 Haziran Pazartesi günü TFF tüm detaylarıyla açıklayacağını kamuoyuna iletti.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamada, 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurul'u takip eden yönetim kurulu toplantısında alınan kararla, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı EK-XII'sinin H Bölümünün birinci paragrafında belirtilen takım harcama limitlerinin tebliğ ve ilan tarihi 2022-23 futbol sezonu ilk transfer ve tescil dönemi için 20 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 18.00 olarak belirlenmiştir dedi.

Türkiye'de futbol takımlarının en büyük sorunu döviz kurlarında ani yükseliş ve dalgalanmalar sonucu artan borç krizidir. Sorun böyle olunca takımlar transfer döneminde yıldız oyuncu getirmekte zorluk çekiyor. Taraftarın istediklerini yerine getirememektedir. Gelen yıldız oyuncularında yüksek maliyetli olması takım içi dengeyi ve harcama limitlerini tek başına doldurması ilerleyen yıllarda altından kalkılamayacak mali sorunlar getirmektedir.

Harcama limiti nedir?

Harcama limitleri, Süper Lig'de yer alan takımların gelir ve giderlerinin sonucunda ortaya çıkan tablonun sonucudur. Bir takıma belirlenen harcama limitini gelir ve gider sonrası ortaya çıkan sonucu aşıyorsa o takıma yaptırımlar uygulanır. Harcama limitleri, transfer döneminde harcanılan ücret, futbolcuların maaşları, teknik ve idari ekipte yer alan personeller, menajer giderleri ve kulüp adına çalışma gösteren herkesin ücreti harcama limitleri içinde yer almaktadır. TFF tarafından belirlenen limiti hiçbir kulüp aşamaz. Eğer belirlenen limitin üstüne çıkarsa direk ceza ile karşı karşıya kalabilir.