Süper Lig'de Şampiyon Trabzonspor Oldu!

Süper Lig'de Şampiyon Trabzonspor Oldu!

Ligin bitimine 3 hafta kala Bordo- Mavili ekip şampiyonluğunu ilan etti! Trabzonspor yıllar sonra şampiyonluk hasretine son verdi ve bu yıl lige damga vuran takım oldu. Evinde şampiyonluğu ilan eden Karadeniz ekibinin kutlamaları gündem oldu.

Trabzonspor şampiyonluğunu ilan etti! Süper Lig'in 35'nci haftasında, ligin bitimine 3 hafta kala Fraport TAV Antalyaspor'u evinde ağırlayan bordo- mavililer 2-2'lik beraberlikle şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olarak, rakibi Fenerbahçe'nin en erken Süper Lig şampiyonluğu rekorunu egale etti. Tarihi bir şampiyonluk olarak sosyal medya gündemine düşen bu şampiyonluğun ardından Trabzonspor'lu taraftarlar yurdun dört bir yanında şampiyonluk kutlamalarına başladı.

Trabzonspor 2-2 Fraport TAV Antalyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 35'inci haftasında Trabzonspor evinde Fraport TAV Antalyaspor'u ağırladı. Maça hızlı bir başlangıç yapan bordo mavili ekip 3'ncü dakikada golü buldu ve 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol sesi gelmedi ve takımlar soyunma odasına 1-0'lık Trabzonspor üstünlüğü ile gitti. İkinci yarıda Antalyaspor Ndao'nun golü ile skora denge getirdi. Dakikalar 62'yi gösterirken Dorukhan'ın golü ile Karadeniz ekibi bir kez daha öne geçti. Dakikalar 80'i gösterirken gelen gol ile Antalyaspor duruma bir kez daha denge getirdi. Maçta başka gol sesi gelmemesi ile Trabzonspor 2-2'lik eşitlik ile şampiyonluğa ulaştı.

Taraftarlar Sahaya Atladı!

Maçın son diliminde taraftarlar stadyumu yangın yerine çevirdi. Maça fırtına gibi başlayan ve beraberlikle götüren Trabzonspor için şampiyonluk kutlamaları erkenden başladı. Erken şampiyonluk kutlamasına başlayan taraftarların uzatma dakikalarında sahaya girmesinin ardından oyun durduruldu ve sahaya inen taraftarlar yeşil sahadan uzaklaştırıldı. 38 yıllık aradan sonra yeniden şampiyon olan Trabzonspor, son düdüğün çalmasıyla birlikte yöneticileri, taraftarları ve takımı ile sahada şampiyonluk kutlamalarına başladı.

Şampiyonluk Kutlamalarına Büyük Katılım

Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları maç öncesinde başlamıştı. Takımına güvenen milyonlarca taraftar maç öncesinde Trabzon şehrini devasa bir stadyuma çevirdi. Konvoylar, bayraklar ve pek çok taraftar Trabzon şehrinde görsel şölen yaşattı. Ancak maçın tamamlanmasının ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve pek çok şehirde şampiyonluk kutlamaları kalabalık bir şekilde başladı. Kutlamaya katılamayan pek çok taraftar da sosyal medyadan takımlarına desteklerini gösterdi. Üç büyükler ise Trabzonspor'a tepki ve sitemlerini iletti. Özellikle Fenerbahçe'li ve Galatasaray'lı milyonlarca futbolsever Trabzonspor'un şampiyonluğunu yoğun bir şekilde eleştirdi.