Süper Lig'de 8 İstanbul Takımının Bulunması Tepkilere Yol Açtı! Anadolu Kulüplerinden 'İstanbul Ligi' Tepkisi!

Süper Lig'de 8 İstanbul Takımının Bulunması Tepkilere Yol Açtı! Anadolu Kulüplerinden 'İstanbul Ligi' Tepkisi!

TFF 1.Lig'den Süper Lig'e yükselen iki İstanbul takımı olması, Süper Lig'de bulunan altı İstanbul takımına iki takım daha eklenerek. Toplamda 8 İstanbul takımının yer alması tepkilere yol açtı. Haberin bütün ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com'da...

İstanbul Takımlarının Sayısı 8 Oldu!

TFF 1.Lig'den Süper Lig'e yükselen takımlardan ikisinin İstanbul takımı olması, Süper Lig'de bulunan altı İstanbul takımına iki takım daha eklenerek. Toplamda 8 İstanbul takımının yer alması tepkilere yol açtı. Anadolu kulüplerinin son yıllarda çoğunlukla TFF 1.Lig'den Süper Lig'e yükselen takımların İstanbul takımları olması ve Süper Lig'den küme düşen takımların Anadolu kulüplerinin olmasına tepki geldi. Futbol eşiği tarihi başarılarla dolu Anadolu kulüplerinin alt liglerde ekonomik sorunlarla boğuşmasının anlamsız olması eleştirileri de geldi. Kocaeli, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Altay ve Göztepe gibi Türkiye futbol tarihinde adı başarılarla dolu ev sahibi oldukları karşılaşmalarda stad da bir koltuğun bile boş kalmadığı kulüplerin şuan da küme düşmesi veya alt liglerde Süper Lig'e çıkma mücadelesinde yaşanılan zorluklara kimsenin kulak vermemesine, Süper Ligi İstanbul takımlarıyla donatılmasına yoğun tepki ve eleştiriler geldi.

TFF 1.Lig yükselme play-off final maçında İstanbulspor'un Bandırmaspor'u yenerek Süper Lig'e çıkmasıyla toplamda Süper Lig'de 8 İstanbul takımı yer almaktadır. 2022-23 sezonuyla beraber Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa, Ümraniyespor ve İstanbulspor toplam 8 İstanbul takımı Süper Lig'de mücadele edecek. Böylelikle İstanbul takımları sadece 11 defa deplasmana gidecek. Önümüzdeki sezonda 19 takımın yer almasıyla her bir takım 36 maç ile sezonu kapatacak. Bu karşılaşmalarda İstanbul takımları sadece 11 karşılaşma için deplasmana gidecek. Geri kalan 25 maç için şehir değiştirmeyecek.

Türk Futbolunda Bir İlk!

Türk futbolunda 1963-64 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig'de 8 İstanbul takımı birden yer alacak. Söz konusu sezonda Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, İstanbulspor, Feriköy, Beykoz, Beyoğlu ve Kasımpaşa mücadele etmişti. 58 yıl aradan sonra Süper Lig'de her sene neredeyse en az dört İstanbul takımı mücadele ederken son yıllarda TFF 1.Lig'den Süper Lig'e çıkmayı başarabilen takımlarla gelecek sezon ile beraber tarihte ikinci defa 8 İstanbul takımı Süper Lig'de yer alacak.