Süper Lig Yayın Gelirleri Belli Oldu! Fenerbahçe Gelirde Lider!

Süper Lig Yayın Gelirleri Belli Oldu! Fenerbahçe Gelirde Lider!

Süper Lig, yayın gelirleri belli oldu. En fazla gelir elde eden kulüp sarı-lacivertli ekip oldu. Fenerbahçe'nin yayın gelirlerinde elde ettiği rakam ne kadar? Diğer kulüpler ne kadar kazandı? İşte haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

Yayın Gelirinde En Çok Kazanan Fenerbahçe!

Süper Lig'de lig tamamlanmasının ardından yayın gelirleri belirlendi. Kulüplerin elde ettiği gelirler Lig'de bulundukları sıralamaya göre değil, önceden belirlenmiş şartlara göre dağıtılmaktadır. Belirlenmiş koşulları olumlu noktada başaran en çok gelir elde eden kulüp Fenerbahçe oldu. Sezonun tamamlanmasının ardından Süper Lig ekiplerinin yayın gelirlerinden ne kadar kazanacağı açıklandı. Ligi ikinci sırada tamamlayan sarı-lacivertli kulüp 204.8 milyon lirayla pastadan en fazla dilimi elden eden kulüp oldu.

Fenerbahçe, Süper Lig'de elde ettiği galibiyet ve beraberlik, şampiyonlar payı ve lig sonunda elde ettiği sıralama ve katılım payı ile beraber en büyük geliri elde etmeyi başardı. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, 177.8 milyon lira, Süper Lig'de istenilen performansı elde edemeyen ve ligi 13.sırada bitiren Galatasaray ise pastadan en fazla gelir etmeyi başaran üçüncü ekip oldu. Sarı-kırmızılı ekip 165,2 milyon lirayla en çok gelir elde eden üçüncü kulüp oldu. Galatasaray, Süper Lig'de son yıllarda üst üste en çok gelir elde eden kulüp olarak sıralamanın en üstünde yer alırken, bu sene istenilen performans, teknik ve idari olumsuzluklar sebebiyle planlanan başarıyı elde edemedi. Yıllar sonra ilk defa en çok gelir elde eden kulüpler sıralamasında üçüncü sırada ligi bitirdi. Beşiktaş, Ligi altıncı sırada bitirmesine rağmen 155.5 milyon lirayla yayın geliri dağılımında dördüncü sırada yer aldı. Lig başlarında iyi sonuçlar elde ederek birinci sırayı zorlayan ardından değişen teknik direktör ve takım içi havada yer alan olumsuzluklar sebebiyle üst üste alınan mağlubiyetler ile siyah-beyazlı ekip seneye Avrupa'da yer alamayacak.

Süper Lig yayın hakkı 2016-17 sezonunda Bein Sports tarafından ihale sonucuyla alınmasının ardından açıklanan rakam 500 milyon dolar oldu. Ama ilerleyen yıllarda açıklanan rakamın epeyce aşağı rakamları kulüplere dağıtıldı. Belirtilen rakamın büyük çoğunluğu döviz olarak verilmesi ifade edilirken, ilerleyen yıllarda özellikle son iki yılda TL üzerinden yayın gelirleri dağıtılmaya başlanıldı.