Süper Lig Takımlarının Avrupa Macerası Belli Oldu!

Süper Lig Takımlarının Avrupa Macerası Belli Oldu!

Süper Lig'de mücadele eden takımların gelecek sene ile beraber UEFA organizasyonlarında hangi turnuvalarda yer alacağı belli oldu. Şampiyon Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi? Haberin bütün detaylarıyla gursesgazetesi.com'da...

Süper Lig Takımlarının Avrupa Macerası Belli Oldu!

Süper Lig'de mücadele eden takımların gelecek sene ile beraber UEFA organizasyonlarında hangi turnuvalarda yer alacağı belli oldu. Şampiyon Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne direk katılım sağlayacak mı?

Süper Lig'de şampiyon olan Trabzonspor ile Avrupa'ya gitme hakkı elde eden ilk dört sıralamada yer alan takımların Avrupa macerası belli oldu. Avrupa kupalarında mücadele edecek takımlar hangi organizasyonda yer alacak? 2022-23 sezonu Avrupa Kupaları karşılaşmalarında Türkiye'den 5 türk takımı yer alacak. Trabzonspor ile Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi yolunda eleme turundan katılacak. Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için ön eleme ve play-off turlarından başlangıç yapacaklar. Süper Lig'i bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne direk play-off elemesiyle başlayacak. Eğer play-off elemesinde mücadelede edeceği rakibe karşı yenilgi alırsa Avrupa Ligi grup mücadelesi ile Avrupa macerası başlayacak. Bordo-mavili ekibin play-off turu mücadelesi ilk turu 16-17 Ağustos, rövanş maçı ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanması planlanmaktadır. Eğer Trabzonspor play-off turunda karşılaşacağı rakibi eleme şansı elde ederse direk Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılacak. Eğer elenirse direk Avrupa Ligi'ne giderek orada grup mücadelesine devam edecek. Alacağı sonuçlar ile Avrupa macerası başlamış olacak.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için şimdiden transfer politikaları ve teknik direktör arayışlarına girdiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Fenerbahçe gelecek sezon ile hem Süper Lig, hem de Şampiyonlar Ligi'nde tatmin edici sonuçlar elde etmek istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkıp ilerlemeyi planlayan sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'de gelecek sezon şampiyonluğun en büyük favori adayı olduğunu bastıra bastıra açıkladı. Fenerbahçe Devler Ligi'ne 2.eleme turuyla başlayacak. Fenerbahçe, eleme turlarında alacağı yenilgi ardından Avrupa mücadelesine Avrupa Ligi ile devam edecek.

Konyaspor ve Başakşehir'in Avrupa serüveni Konferans Ligi ile başlayacak. Konyaspor ve Başakşehir ekipleri Konferans Ligi'nde grup aşamasına katılmak için 3 eleme turu oynayacak. Olası yenilgi karşısında Avrupa serüvenleri kapanacak.