Serie A Şampiyonu Bu Akşam Belli Oluyor Serie A Puan Durumu

Serie A Şampiyonu Bu Akşam Belli Oluyor Serie A Puan Durumu

İtalya Serie A futbol liginde bu akşam şampiyon ve küme düşen takımlar belli olacak. Ligin şampiyonu kadar, veda edenlerin de kim olacağı merak konusu. Peki; Serie A'da puan durumu nasıl? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

İtalya Serie A'da bu akşam sezonun en önemli maçları oynanacak. Inter ve Milan'ın sahaya çıkacağı akşamda ligin şampiyonu ve veda edenleri belli olacak. Yalnızca İtalyan değil, dünyanın her noktasından futbol severlerin heyecanla beklediği maçlar bu akşam oynanacak ve Dünya'nın en önemli liglerinden olan Serie A'da son kartlar dağıtılacak. Futbol severler ise bugün sabah itibariyle maçlara dair gerek arama motorlarında gerek sosyal medya platformlarında araştırmalar yapmaya başladı. Peki; Serie A'da bu akşam hangi maçlar var? Serie A kim şampiyon olacak? Serie A lige veda eden takımlar hangileri? Detaylar haberin devamında gursesgazetesi.com'da...

İtalya Serie A'da bu akşam 38. hafta maçlarının oynanması ile birlikte 2021- 22 sezonu tamamlanacak. İtalyan devlerinin karşılaştığı ligin şampiyonu ve veda eden üçüncü takımı bu akşam belli olacak.

Serie A Şampiyonu 2022 Belli Oldu Mu?

İtalya Serie A liginde bu akşam toplamda 4 maç oynanacak ve ligin kaderi tam anlamıyla şekillenmiş olacak. Şampiyonun henüz belli olmadığı ligde Inter ve Milan farklı takımlarla şampiyonluk için mücadele edecek. Son haftaya Inter'in 2 puan önünde girmeyi başaran Milan, bu akşam Sassuolo'ya konuk olacak. Inter ise evinde Sampdoria'yı konuk edecek.

Serie A'da çıktığı 37 maçta 83 puan toplayan Milan, Sassuolo'yu mağlup etmesi ya da Inter'in maçı kazanamaması durumunda şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Ancak ligin bir diğer şampiyonluk adayı Inter'in ise işi biraz daha zor. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Inter'in bu akşam Sampdoria'ya karşı galibiyet alması ve Milan'ın Sassuolo'ya yenilmesi gerekecek. Milan'ın berabere kalması ve Inter'in kazanması durumunda her iki takım da 84 puana ulaşacak ve bu sezon iki İtalyan devinin kendi aralarında oynadığı maçlara bakılacak. İki ekibin kendi aralarında oynanan maçların ilki 1-1'lik ikincisi ise Milan'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Olası puan eşitliği durumunda ikili averaj farkı ile Milan yine şampiyon olacak.

Serie A Küme Düşen Takımlar Belli Oldu Mu?

Bu sezon ligde istediğini bulamayan Venezia ve Genoa lige veda eden ilk iki takım olmuştu. Üçüncü takımın hangisi olacağı ise bu akşam oynanacak maçlara bağlı. Bu akşam Udinese'yi ağırlayacak olan Salernitana'nın kazanması durumunda Cagliari'nin skoru göz ardı edilecek ve Salernitana ligde tutunan takım olacak.

Ancak Cagliari'nin ligde tutunabilmesi için Venezia maçını kazanması ve Salernitana'nın mağlup olması gerekiyor.

Her şey bu akşam Türkiye saati ile 19.00 ve 22.00'da oynanacak olan maçlara bağlı.