Şampiyonluk İptal Mi Olacak? Trabzonspor'u Korkutan İhtimal Gündeme Bomba Gibi Düştü!

Şampiyonluk İptal Mi Olacak? Trabzonspor'u Korkutan İhtimal Gündeme Bomba Gibi Düştü!

Ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu resmen ilan eden Trabzonspor'un şampiyonluğu tehlikede! Peki; Trabzonspor'un şampiyonluğu iptal mi olacak? Antalyaspor maçı ile ilgili büyük gelişmeler gursesgazetesi.com'da...

Trabzonspor tam 38 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğuna dün akşam oynadığı Favport TAV Antalyaspor maçı ile kavuştu. Trabzonspor'un evinde Antalyaspor'u konuk ettiği ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlanan mücadeleden sonra gerek yurtiçi gerek yurtdışı pek çok noktada Trabzonspor'un şampiyonluğu coşkuyla kutlandı. Ancak dün akşam şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'un başarısı, kutlamalarda yaşanan olaylar nedeniyle gölgede kaldı. Maç öncesi stadyumda yapılan "Şampiyonluk Kutlamalarında Silahlara Sarılmayalım!" duyurusunun zıttı görüntüler herkesin dikkatini çekmişti. Peki; Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamalarında neler yaşandı?

Trabzonspor'un Şampiyonluk Kutlamalarında Neler Oldu?

Şampiyonluk başarısının önüne geçen kutlamalar geceye damgasını vurdu. Maç sonrasında Trabzonspor taraftarlarının hazırladığı koreografi çalışmasında baygın aslan, sinirli kartal ve namlunun ucundaki kanarya sembolleri üç büyüklerin tepkisini alırken Fenerbahçe cephesinden, takım otobüsünün kurşunlanmasına bir gönderme olduğu iddia edilmişti.

Samsun'da şampiyonluk kutlaması yaparken bir vatandaşa otomobil ile çarpıp kaçan Trabzonspor taraftarlarına Samsun halkı tarafından tepki gösterilmiş, Samsun'un bazı bölgelerinde kutlamalara vatandaşlar tarafından izin verilmemişti.

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde şampiyonluk kutlaması yapmak isteyen Trabzonspor'lu taraftarlar ise Fenerbahçe'li taraftarlar tarafından kovalanmış ve kutlamalara izin verilmemişti.

Ancak, geceye en büyük damgasını vuran olaylar stadın içinde meydana geldi. Taraftarlar maçın uzatma kısmının son dakikalarında hakemin bir pozisyon üzerine çaldığı düdüğü maçın son düdüğü sanarak sahaya atladı ve maç taraftarların sahadan tahliye edilmesi ile devam ederek tamamlandı. Ancak Fraport FAV Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin'in maç sonrasında yaptığı açıklamalar Trabzonspor'lu taraftarları korkuttu. Aziz Çetin "Sahaya giren bazı taraftarlar, futbolcularımız Floranus ve Boffin'e vurdu. Türk futbolunu kaosa sokmamak için takımı sahadan çekmedik. Verilecek cezanın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı ve "Trabzonspor'un şampiyonluğunu tebrik ederiz." diye ekledi.

Trabzonspor Hükmen Mağlup Sayılacak Mı?

Aziz Çetin'in açıklamalarının ardından sosyal medyada maçın iptali gündeme geldi. 2013 yılında Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan karşılaşmada Beşiktaşlı taraftarların sahaya atlaması üzerine maç tatil edilmiş ve Beşiktaş 3-0 mağlup sayılmıştı. Beşiktaş'lı ve Fenerbahçe'li taraftarların bu argümanı sosyal medyada gündeme getirmesi ile maçın iptali rakip takım taraftarlarından istenmeye başladı. Ancak maçın iptal olmaması ve tamamlanması nedeniyle maçın iptal olmayacağı öngörülüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelecek açıklama kamuoyunu aydınlatacak.