Şampiyonlar Ligi’de Kupaya Aday İlk Finalist Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi’de Kupaya Aday İlk Finalist Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final maçında konuk Liverpool, ev sahibi Villarreal’i yenerek finale yükselen takım oldu. Ayrıntılar gursesgazetesi.com’da….

Avrupa futbolunun kulüpler klasmanındaki bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi yarı final turu rövanş maçında, İspanya’nın Villarreal ile İngiltere’nin Liverpool takımları Ceramica Stadı’nda karşılaştı.

Maçın ilk yarısı Boulaye Dia’nın 3.dakikada ve Francis Coquelin’in 41.dakika bulduğu gollerle 2-0 Villarreal üstünlüğü ile geçti.

Yarı final maçının ilk maçında Liverpool evinde Villarreal’i 2-0 yendiği için iki takım ikinci yarıya eşit şartlarda sahaya çıktı.

Karşılaşmada ikinci yarı başladıktan kısa süre sonra hızlı atakları ile etkili olan Liverpool 62.dakikada Fabinho’nun gölüyle skoru 2-1’e getirdi.

İngiliz Ekibi, Luis Diaz’ın 67.dakikada bulduğu golle skoru eşitleyerek 2-2 yaptı.

Liverpool, 74.dakikada Sadio Mane’nin golüyle de ne geçti ve maç bu skorla sona erdi.

Liverpool böylece toplamda 10.kez Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkma başarısını elde etti. İngiliz ekibi daha önce bu kupayı 6 kez müzesine götürmüştü.

Öte yanda Villarreal’de Etienne Capou, 85.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Liverpool’un rakibi yarın oynanacak Real Madrid-Manchester City eşleşmesi sonucu belli olacak. Kazandığı 13 kupayla turnuvanın en başarılı takımı olan Real Madrid, yarın 4-3 kaybettiği yarı final ilk maçının rövanşında Manchester City’yi ağırlayacak. Real Madrid’in ev sahipliği yaptığı karşılaşma 22.00’de başlayacak. 2022 Şampiyonlar Ligi finali Rusya’nın St.Petersburg kentinden alınıp Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France stadı finale ev sahipliği yapacak.

Real Madrid’in finale çıkabilmek Liverpool ile karşılaşması için evinde Manchester City takımını toplam skora oranla en az bir farkla yenmesi gerekiyor. İlk maçın 4-3 bitmesi üzerine Real Madrid evinde 2-0 gibi skorla kazanması gerekmektedir.