Şampiyon Trabzonspor ne kadar gelir elde etti? Süper Lig şampiyonluk kazancı ne kadar?

Şampiyon Trabzonspor ne kadar gelir elde etti? Süper Lig şampiyonluk kazancı ne kadar?

Türkiye'de heyecanla devam eden Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 35.hafta da ligin üst tarafı tamamlandı. Şampiyon Trabzonspor ne kadar gelir elde etti? Süper Lig şampiyonluk kazancı ne kadar?

Türkiye'de heyecanla devam eden Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 35.hafta da ligin üst tarafı tamamlandı. Lider Trabzonspor'un ligin bitimine 3 hafta kala 1 puan kazanması durumunda şampiyon olacağı karşılaşma da Antalyaspor ile evinde 2-2 berabere kalan Karadeniz fırtınası bu sezon şampiyonluktan ne kadar gelir elde etti merak ediliyor. Şampiyon Trabzonspor'un gelirleri taraftarlar tarafından araştırılırken detaylar ve daha fazlası ise gursesgazetesi.com adresinde yer alıyor.

TRABZONSPOR NE KADAR GELİR ELDE ETTİ?

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonu 2021-22 sezonunun 35.haftasına giriş yapılmasıyla birlikte Trabzonspor 23 galibiyet almış, 10 beraberlik ile adını lider sıraya yazdırdı. Bunun üzerine her galibiyet sonucunda maç başı primleriyle büyük kazanç elde etti. Bu sene Trabzonspor, maç galibiyetleriyle toplamda 76.1 milyon TL'yi kasasına koydu.

  • Süper Lig galibiyet primi: 2,7 milyon TL
  • Beraberlik primi: 1,4 milyon TL

TRABZONSPOR ŞAMPİYONLAR LİGİNE KATILIMDAN NE KADAR KAZANACAK?

Spor Toto Süper Lig'de 35.hafta karşılaşmalarının tamamlanması ile birlikte lider Trabzonspor bitime üç hafta kala şampiyonluğunu duyurdu. Ligi lider durumda tamamlayan Trabzonspor, birinci bitirmesi ile birlikte Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım sağlayacak. Doğrudan katılım sağlayarak Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olan Trabzonspor'un elde edeceği gelirler ise aşağıda yer alıyor.

Trabzonspor'un ilk katılım göstermesi ile birlikte; 15,64 milyon euroyu almaya hak kazanacak. Yayın gelirleri de bu hesaplamaya dahil edildiğinde ücret 20 milyon euroyu bulması bekleniyor.

TÜRKİYE KUPASINI KAZANIRSA GELİR 300 MİLYONU AŞACAK

Spor Toto Süper Lig 2021 - 2022 sezonu şampiyonu Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı da kazanması ile birlikte elde edeceği gelir toplamda 300 milyon TL'i aşacak.

Lig gelirleri kapsamında yayın haklarından 76,1 milyonu kazanan Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı kazanması ile birlikte bu gelirin 100 milyonuna sahip olacak.

Şampiyonlar Ligi'ne katılım sağlaması muhtemel Trabzonspor buradan da elde edeceği 15 milyon euro'luk net gelir ile birlikte toplamda gelir 300 milyon TL'i aşacak.

Sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan 235 milyon TL elde edecek olan Trabzonspor, Türkiye ligi gelirleri ile birlikte 300 milyon TL'den fazla gelir elde edecek.