Robert Lewandowski Bayern Münih'den Ayrıldı! Adım Adım Barcelona'ya!

Robert Lewandowski Bayern Münih'den Ayrıldı! Adım Adım Barcelona'ya!

Polonyalı yıldız forvet Bayern Münih ile geçirdiği 8 sezondan sonra takımdan ayrıldığını açıkladı. Sözleşmesi gelecek sene bitecek olan oyuncu kulüp ile anlaşarak karşılıklı sözleşmeyi sonlandırdıklarını açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Adım Adım Barcelona'ya!

Polonyalı yıldız forvet Bayern Münih ile geçirdiği 8 sezondan sonra takımdan ayrıldığını açıkladı. Sözleşmesi gelecek sene bitecek olan oyuncu kulüp ile anlaşarak karşılıklı sözleşmeyi sonlandırdıklarını açıkladı. Kariyerine nerede devam edeceği merak konusu olan yıldız futbolcunun yaz transfer dönemi açıldığında hangi takımda yer alacağını göreceğiz. Barcelona ile anlaştığı tahmin edilmektedir. Takımın başına Xavi Hernandez gelmesi ile birlikte eski rüya takımı oluşturacağı öngörülmektedir. Yavaş yavaş transfer sürecini tamamladığı düşünülüyor. Ama önlerindeki tek engelin mali yük olmasıdır. Barcelona'da şok ayrılıklar geleceği ve transferleri gerçekleştirmek için bütçe fazlalığı oluşturulmaktadır. Takım içerisinde yer alan futbolcuların maaşlarında indirime gidilmesi istenildi. Geçtiğimiz günlerde Barcelona'da teknik ekip ve yönetim kurulunun rüya takımı geri döndürmek ve Barça'nın hak ettiği yerlere gelebilmesi için takım ve yönetimin fedakarlık yapması gerektiği açıklandı. Açıklamada yer alan en önemli detay futbolcu maaşları olduğu ifade edildi.

Polonya Milli Takımının başkent Vaşova'da Galler'i ağırlayacağı UEFA Uluslar A Ligi 4.grup maçı öncesi konuşan Lewandowski, Bayern Münih'le olan hikayemin bittiği kesin. Son aylarda yaşananların ardından kulüple daha fazla iş birliği hayal edemiyorum ifadelerini kullandı. Bayern Münih'le sözleşmesi 2022-23 sezonu sonunda bitecek 33 yaşındaki forvet, Transferin iki taraf için de en iyi seçenek olacağını düşünüyorum. Bayern'in sırf fırsatı olduğu için beni durdurmayacağına inanıyorum dedi.

2014'ten bu yana forma giydiği Alman kulübü Bayern Münih'te 375 maça çıkan ve 344 gol atan Lewandowski, 8 Lig, birer UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2020 ve 2021 yıllarında Lewandowski, FIFA tarafından verilen En İyi Erkek Futbolcu ödülünü almayı başardı.