Real Madrid-Liverpool Şampiyonlar Finali! Ünlü Futbolculardan Final Değerlendirmeleri!

Real Madrid-Liverpool Şampiyonlar Finali! Ünlü Futbolculardan Final Değerlendirmeleri!

Şampiyonlar Ligi'nde bu sene Real Madrid-Liverpool finali oynanılacak. Final Fransa'nın başkentinde Stade de France'de olacak. Final karşılaşmasına dair kimin kazanacağı, müsabaka nasıl geçecek ünlü futbolculardan değerlendirmeler geldi. İşte detaylar...

Real Madrid Liverpool!

Şampiyonlar Ligi'nde bu sene Real Madrid-Liverpool finali oynanılacak. Final Fransa'nın başkentinde Stade de France'de olacak. Final karşılaşmasına dair kimin kazanacağı, müsabaka nasıl geçecek ünlü futbolculardan değerlendirmeler geldi. Futbol'a damgasını vurmuş emekli futbolculardan finale dair açıklamalar yavaş yavaş geliyor. UEFA'nın düzenlediği organizasyonlarda özellikle Şampiyonlar Ligi'nde en başarılı ve her sene kupanın favori adayı İspanya'nın yıldızı Real Madrid olmuştur. Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi revizyonu öncesi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla 1955 yılından beri organizasyonda her zaman favori ve kupayı en çok kazanan kulüp olma özelliğini taşıyor. Real Madrid tarihine damga vuran tarihinde büyük başarılara imza atmış, Roberto Carlos, Raul Gonzales ve Iker Casillas gibi kulüp tarihinde önemli yerde bulunan futbolcuların, karşılaşma değerlendirmesi aidiyet duydukları takıma adına oldu. Nostaljiler 2018'de yaşanılanların aynısının olacağından hiç şüphe duymadıklarını açıkladılar. Ancelotti'nin bu arenada yabancı değil ev sahibi olduğunu belirterek, Kupayı en çok kazanan teknik direktör olduğu vurgusuna da değindiler. Takım içinde yıllardır birlikte oynayan futbolcuların performansları kötü olsa bile ne zaman nerede ne yapacaklarını bildikleri takım uyumunun üst düzey olduğuna işaret edildi. Liverpool'un Real Madrid karşısında şansı bulunmadığı ifade edildi.

Liverpool, İngiliz kulüpleri arasında Şampiyonlar Ligi tarihinde en başarılı kulüp, Avrupa takımları arasında üçüncü sırada bulunuyor. Liverpool, özellikle 2000'li yıllarda ve son beş senedir Klopp ile beraber takım için oyunun farklı noktaya geldiği tarihin en iyi takımının olduğu ifadeleri Avrupa TV kanalları ve yıldız futbolculardan geldi. Liverpool ve İngiltere'nin efsanesi Steven Gerrard, 2018 yılında yaşanılanların bu sefer olmayacağını intikamın alınacağına üstüne basa basa belirtti. Real Madrid'in başarısını yükseltici söylemlerde bulunsa da gönlünün Liverpool'dan yana olduğunu kupanın sahibinin efsanesi olduğu kulüp olacağını ifade etti.

Real Madrid ile Liverpool arasında Şampiyonlar Ligi tarihinde üçüncü final karşılaşması olacak. 1981 yılında Liverpool finalde 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu. 2018 yılında Real Madrid rakibini 3-1 yenerek kupayı müzesine götürdü. Yarın oynanılacak finalde galip kim gelecek?