Nwakaeme’nin Hull City’den istekleri bitmek bilmedi, Acun Ilıcalı transfer masasından kalktı!

Nwakaeme’nin Hull City’den istekleri bitmek bilmedi, Acun Ilıcalı transfer masasından kalktı!

Medya patronu Acun Ilıcalı, takımı Hull City’ye Trabzonspor’dan ayrılan forvet oyuncusu Anthony Nwakaeme’yi transfer etmek için yoğun çaba harcadı. Ancak Nijeryalı forvetin bitmek bilmeyen istekleri Acun Ilıcalı’yı da bıktırdı.

2021-2022 sezonu şampiyonu Trabzonspor, kurduğu kadrosuyla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamayı başarmıştı. Savunma ve özellikle hücum hattında çok başarılı işler çıkaran Trabzonspor’da, şampiyonluğun en önemli isimlerinden biri de Nijeryalı forvet Anthony Nwakaeme olmuştu. Trabzonspor forması ile toplamda 120 maçta 41 gol atan Nwakaeme, sezon sonunda, Trabzonspor’dan uzun süreli ve yüksek maaşlı kontrat talep ettiği için boşa çıkmıştı. Trabzonspor ile yolları ayrılan Nwakaeme’nin peşine ise Hull City’nin patronu Acun Ilıcalı düşmüştü. Ancak Nijeryalı forvetin bitmek bilmeyen talepleri nedeniyle bu transfer iptal oldu.

TRANSFERİ İPTAL OLDU

Haber61’in haberine göre Hull City, Anthony Nwakaeme’yi transfer etmekten vazgeçti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen görüşmelerin ardından bu transferin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak Nwakaeme’nin transferi iptal oldu. Trabzonspor’dan da yüksek maaş ve uzun süreli sözleşme istediği için ayrılan Nwakaeme boşa çıkmıştı ve Hull City başarılı forvete kancayı takmak istemişti. Ancak 33 yaşındaki Nijeryalı forvet Nwakaeme’nin son dakikada ağır taleplerde bulunması ile birlikte Acun Ilıcalı’nın kulübü Hull City, transfer masasından kalktı. Nwakaeme’nin menajerinin bir türlü bitmeyen istekleri nedeniyle Nwakaeme’nin Hull City’ye transferi yattı.

ARAP YARIMADASI’NA GİDEBİLİR

anthony-nwakaeme.jpg

İptal olan bu transfer sonrasında 33 yaşındaki Nijeryalı forvet Anthony Nwakaeme’nin, Arap Yarımadası’na gitmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Her ne kadar Nwakaeme Avrupa’da kalmak istese de yıldız oyuncunun taleplerini karşılamayı kabul edebilecek olan takımların sadece Arap takımları olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle de önümüzdeki günlerde Nwakame’nin bir Arap takımı ile anlaşma sağladığını görebiliriz.

ANTHONY NWAKAEME’NİN KARİYERİ

Futbola 2006 yılında Vejle Football Academy altyapısında başlayan Nijeryalı forvet Nwakaeme, profesyonel kariyerine 2010 yılında Universitatea Clıj forması ile adım attı. Ardından Arieşul Turda, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj, Hapoel Ra’anana, Hapoel Be’er Sheva formalarını giyen Nwakaeme, 2018 yılında Trabzonspor forması giymeye başladı. Aynı zamanda Nijerya milli takımının da formasını giyen Nwakaeme, kariyerinde toplamda 328 maça çıktı ve 104 gol attı.