Milli maça kadın hakem! Türkiye - Litvanya maçını Fransız kadın hakem yönetecek

Milli maça kadın hakem! Türkiye - Litvanya maçını Fransız kadın hakem yönetecek

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi grup mücadelesi maçları devam ediyor. Salı günü Litvanya milli takımını ağırlayacak olan milli takımda maç heyecanı sürerken maçın hakemi atandı. Kadın hakemin düdük çalacağı maç heyecanla bekleniyor.

UEFA Uluslar C Ligi turnuvasında A Milli Takım'ın da yer aldığı 1. grup maçları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Litvanya'ya konuk olan milliler, Doğukan Sinik, Serdar Dursun, Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu ile rakip ülke takımının ağlarını havalandırdı. Tam 6 gol kaydedilen maçta milliler 6 - 0'lık galibiyet skoru ile ülkeye geri döndü. Gözler ise bir sonraki maça çevrildi. Deplasmanda farklı skor ile galibiyeti yakalayan Stefan Kuntz'un milli öğrencilerinin Türkiye'de oynanacak olan maçı merakla bekleniyordu. Maçla ilgili bugün yaşanan bir gelişme ise dikkat çekti.

Millilerimizin Litvanya'yı ağırlayacağı maç için bugün alınan bir karar ile hakem ataması gerçekleştirildi. 14 Haziran'da oynanacak olan maç için kadın hakemin düdük çalmasına karar verildi. Geride bıraktığımız sezonda ülkemizde kadınlar futbol liginin de öne çıkması ile birlikte Türk futbol severler yeşil sahalarda kadınları görmeye alışmıştı. Son yıllarda uluslararası pek çok ligde ve bazı ülke liglerinde uygulanan kadın hakem uygulamasına bir yenisi de Türkiye - Litvanya maçı ile eklendi. Kırmızı beyazlıların, Litvanya ile karşılaşacağı maçta Fransız kadın hakem Stephanie Frappart'ın yönetmesine bugün karar verildi. Kararın duyurulmasının ardından çok sayıda futbol sever Stephanie Frappart ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Gerek sosyal medyada gerekse arama motorlarında sıklıkla araştırılan Fransız kadın hakem Stephanie Frappart ile ilgili merak edilenler ve daha pek çok sorunun cevabı haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Stephanie Frappart Kimdir?

1983 Fransa doğumlu Stephanie Frappart 2009 yılından bu güne FIFA Uluslararası Hakemler listesinde bulunan bir kadın hakemdir. 2019 yılında Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa final maçında hakemlik yaparak ilk defa büyük çaplı bir Avrupa kupası final maçında düdük çalan kadın hakem oldu.

2011 yılında Fransız futbol üçüncü ligi Championnat Ulusal'da düdük çalmaya başlayan Frappart, 2015 yılında da FIFA Kadınlar Dünya Kupası maçlarında da düdük çaldı ve kadın hakem dünyasının en tanınan isimlerinden oldu.

14 Haziran Salı akşamı oynanacak olan milli maçta da düdük çalan hakemin göstereceği performans merak konusu oldu.