Mert Hakan Yandaş'tan Milli Takım ve Hamit Altıntop isyanı!

Mert Hakan Yandaş'tan Milli Takım ve Hamit Altıntop isyanı!

Fenerbahçe Spor Kulüü futbolcularından Mert Hakan Yandaş kadroya seçilmemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yandaş'ın isyanı dikkat çekti.

Ligi ikinci sırada bitiren Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci'nin A Milli Takım aday kadrosunda yer almaması spor basının, futbol severlerin, yorumcuların ve Fenerbahçe'li taraftarların dikkatini çekmişti. Fenerbahçe futbolcusu olan ve formda olan isimlerin aday kadroya alınmaması ile ilgili yalnızca Fenerbahçe'li değil diğer pek çok Anadolu kulübü ve büyük kulüplerin taraftarlarından da tepki mesajları sosyal medya platformlarında paylaşılmıştı. Özellikle ligin en formda olan isimlerinden olan ve 9 asist ile Spor Toto Süper Lig 2021- 22 sezonunun asist kralı olan Mert Hakan Yandaş'ın A Milli Takım aday kadroda yer almaması dikkat çekmişti. Sessizliğini bozan oyuncu bugün yaptığı konuşmayla dikkatleri üstüne çekti. Sosyal medya platformlarında en çok konuşulanlar arasına giren Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'lli olduğu gerekçesiyle A Milli Takım aday kadroya alınmadığını dile getirmesinin üzerine taraftarlar Yandaş'ı haklı buldu ve sert eleştirisi için tebrik mesajlarını sosyal medyada dile getirdi.

"Benim yerime zirve yarışında aylardır olmayan..."

A Milli Takım aday kadroya alınmaması ile ilgili konuşan Mert Hakan Yandaş'ın açıklamasında kullandığı kelimeler dikkat çekti. Yandaş açıklamasında; "Bireysel olarak son aylarda ligin en formda oyuncularından biriyim. Türk oyuncular arasında asist kralıyım (9). Yine de tercih edilmiyorum. Benim yerime zirve yarışında aylardır olmayan takımların oyuncuları tercih ediliyor" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Fenerbahçe'li taraftarlar sosyal medya platformlarında Mert Hakan'a destek mesajlarını paylaştı.

"Giydikleri formayı çıkarsınlar!"

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusunun açıklaması dikkat çekti. Ancak sözlerini devam ettirdiği cümleler taraftarların ve futbol yorumcularının dikkatini çekti. Henüz kısa bir süre önce yapılan açıklamanın üstünden çok vakit geçmeden pek çok basın yayın kuruluşu ve büyük kitle sahibi sosyal medya hesabı Yandaş'ın açıklamalarını paylaştı. İşte Mert Hakan Yandaş'ın dikkat çeken sözleri; "Aday kadroya gidebilmem için daha ne yapmam lazım bilemiyorum... A Milli Takım'a seçilmem için Fenerbahçe'den ayrılmam mı gerekiyor? Seçilmeme kararına 'Fenerbahçeli olmam' dışında başka bir sebep bulamıyorum, varsa bunu bana biri açıklasın. Futbolu, futboldan gelmiş insanların yönetmesini istiyoruz. Ama onlar da geçmişte giydikleri formaları bir türlü çıkaramıyorlar"