K-Pop Grubu BTS, Beyaz Saray'ı Ziyaret Etti! Asya Ayrımcılığı Açıklamaları!

K-Pop Grubu BTS, Beyaz Saray'ı Ziyaret Etti! Asya Ayrımcılığı Açıklamaları!

Güney Kore'nin Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS, Beyaz Saray'ı ziyaret etti. Beyaz Saray'da basına karşı açıklamalarında Asya'ya karşı uygulanılan ayrımcılık ve nefrete karşı açıklamalarda bulundu. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

K-Pop'dan Asya Ayrımcılığı!

Güney Kore'nin Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS, Beyaz Saray'ı ziyaret etti. Beyaz Saray'da basına karşı açıklamalarında Asya'ya karşı uygulanılan ayrımcılık ve nefrete karşı açıklamalarda bulundu. Son yıllarda Asya ülkelerine ve aynı zamanda vatandaşlarına karşı duyulan artış gösteren nefret ve ayrımcılık hakkında söylemler gerçekleşti. BTS, Asya uluslarını temsilen artış gösteren nefret ve ayrımcılığa karşı yankı uyandırmak amacıyla Beyaz Saray'a gelerek ABD Başkanı Joe Biden ile ortak toplantı yürüterek açıklama yaptılar.

BTS grubunun açıklamalarında, Merhaba, biz BTS'izn ve ASya karşıtı nefret suçları, Asya'nın kapsayıcılığı ve çeşitliliği gibi önemli konuları tartışmak üzere bugün Beyaz Saray'a davet edilmekten büyük bir onur duyuyoruz. AAPI topluluğunun yanında yer almak ve kutlamak için Beyaz Saray'a katıldıklarını söylediler. Asya kökenli Amerikalı nefret suçları da dahil olmak üzere son zamanlarda artan nefret suçları bizi harap etti. Buna bir son vermek ve mücadeleyi desteklemek için, bu fırsat ile bir kez daha sesimizi duyurmak istiyoruz. Bugün buradayız farklı milliyetlere ve kültürlere sahip ve farklı diller konuşan ülkelerde dünya çapında hayranlarımız var. Asyalılar olarak ayrımcılığa maruz kaldığımız anları hatırlıyoruz. Sebepsiz yere küfürlere katlandık ve görünüşümüz ile alay edildi. Asyalıların neden İngilizce konuştuğu bile sorgulanmaya başlandı. Böyle bir nedenle nefret ve şiddete maruz kalmanın acısını kelimelere dökemiyoruz ifadelerini kullandılar.

BTS grubunun açıklamalarının ardından konuşan Biden daha önce Asya karşıtı nefret suçlarındaki artışla mücadele taahhüdü hakkında konuştu. Biden ve BTS'in ortak ifadelerinde, Dünya çapında bir umut ve pozitiflik mesajı yayan gençlik elçileri olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık ile BTS platformunun önemini de tartışacaklarını eklediler.

İlerleyen zamanlarda Asya ülkeleri ve vatandaşlarına Batı tarafından olumlu yaklaşım gelecek mi yoksa aynı tutumla nefret ve ayrımcılık devam mı edecek. BTS ve Joe Biden'ın ortak çalışmaları etkili olacak mı? Neler olup bitecek yaşayıp göreceğiz.