Jorge Jesus İstanbul'da! Fenerbahçe'de yeni dönem başlıyor

Jorge Jesus İstanbul'da! Fenerbahçe'de yeni dönem başlıyor

Fenerbahçe, Jorge Jesus transferini bitirdi. Başarılı teknik adamın artık yalnızca imza atması gerekiyor. Taraftarların heyecanla beklediği teknik adam müjdesi bir son dakika haberi olarak Portekiz basınından duyuruldu.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon İsmail Kartal ile devam etmek istemediği ve Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için büyük çaba harcayacağı spor camiası tarafından aylardır konuşuluyordu. Joachim Löw, Emre Belözoğlu, Cristoph Daum gibi isimlerin arasından sıyrılan ve Fenerbahçe'de yeni sezonda futbolcularla birlikte yeşil sahaların kenarında olması beklenen teknik direktör Jorge Jesus ile ilgili dün paylaşılan haberlerin ardından bir son dakika gelişmesi bugün yaşandı.

Dün akşamüstü saatlerinde Jorge Jesus ile Fenerbahçe'nin resmi olarak anlaşmaya vardığı ancak tarafların imza için bir araya gelmesi beklendiği Brezilya basını GOAL Brasil tarafından yayınlanan haber ile duyurulmuştu. Dünkü gelişmelerin ardından Fenerbahçe cephesinden milyonlarca Fenerbahçe taraftarı açıklama beklese de ne kulübün resmi iletişim kanalları, ne basın ne de sosyal medya platformları aracılığıyla herhangi bir açıklama yapılmadı. Sarı lacivertli camianın taraftarlarının heyecanla beklediği açıklama yapılmamışken bugün bir son dakika gelişmesi gündeme bomba gibi düştü.

Jorge Jesus İstanbul'a Geliyor

Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un Fenerbahçe ile dün resmi olarak anlaşmasının ardından bugün 67 yaşındaki deneyimli teknik adamın İstanbul'a gelmek için yola çıktığı Portekiz basını tarafından paylaşıldı. Portekiz basın kuruluşu Record'un yaptığı habere göre Jorge Jesus, iki yardımcısı ve avukatıyla birlikte Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak için yola çıktığı açıklandı. "Jorge Jesus, Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak için Türkiye'ye gidiyor. 67 yaşındaki teknik direktör, iki yardımcısı João de Deus ve Márcio Sampaio ile avukatı Luís Miguel Henrique ile İstanbul'a gidiyor. Jesus, Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak." ifadelerinin kullanıldığı haberin ardından taraftarlar Fenerbahçe'den resmi açıklama bekleyişine geçti.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında kullandığı "Bizim çalışabileceğimiz iki teknik direktör var. İsmail Kartal veya Jorge Jesus. Kararımızı pazartesi gününe kadar açıklayacağız. 13 veya 14 Haziran'da yeni sezonu açacağız." ifadeleri taraftarları heyecanlandırmıştı.

Jorge Jesus Transfer Maliyeti Ne Kadar?

Fenerbahçe'nin mutlak şampiyonluk için kolları sıvadığı sezon için Jorge Jesus ile olan anlaşma maliyeti oldukça büyük merak konusu oldu. Başarı isteyen taraftarlar başarılı teknik adam Jorge Jesus'un Fenerbahçe için maliyetini araştırmaya başladı. Jesus ve ekibinin Fenerbahçe'ye maliyeti yaklaşık 7 milyon euro olacak.