İspanya, PSG ve Manchester City takımlarını UEFA'ya şikayet etti!

İspanya, PSG ve Manchester City takımlarını UEFA'ya şikayet etti!

La Liga yönetimi sahibi Arap kulüplerini UEFA'ya şikayet etti. PSG ve Manchester City takımlarının UEFA'nın belirlediği mali kriterleri ihlal ettiği gerekçesiyle La Liga bu takımları UEFA'ya şikayette bulundu. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

La Liga yönetimi sahibi Arap kulüplerini UEFA'ya şikayet etti. PSG ve Manchester City takımlarının UEFA'nın belirlediği mali kriterleri ihlal ettiği gerekçesiyle La Liga bu takımları UEFA'ya şikayette bulundu. Bu takımların yıllık getirisinin üstünde harcama yaptıkları kanıtlanmış olmasına rağmen yıllardır gelirlerinden fazla gider tablosu ortaya çıkarmaktadırlar. Ama UEFA yetkililerinin bu durum göz ardı etmesine dayanamayan La Liga, transfer dönemlerinde yıldız futbolculara talip olan futbol da en başarılı takımların parasal yönden zenginliği bulunan PSG ve Manchester City takımlarına kaptırmasına artık razı gelmiyorlar. Özellikle Paris Saint Germain'in yıllardır transfer ettiği yıldız futbolculara verdiği bonservis ve yıllık ücreti bu kulübün tüm sponsorlarından elde ettiği gelirden daha fazla olduğu kanıtlarıyla La Liga UEFA'ya şikayette bulundu.

İspanya 1. ve 2. futbol ligi kulüplerinin bağlı olduğu La Liga, yaptığı yazılı açıklamada, UEFA mali fair play kriterlerinin dışına çıktıkları gerekçesiyle nisan ayında Manchester City hakkında yaptığı şikayeti, bu hafta PSG'yi ekleyerek bir kez daha sunduğunu bildirdi. Bu iki kulübü, 'futbolun mali sistemini ve sürdürülebilirliğini değiştirmek ve tüm Avrupa liglerine zarar vermekle' suçlayan La Liga, Birleşik Arap Emirlikli olan Manchester City kulüp başkanı Khaldoon Al Mubarak ve Katarlı Nasser Al Khelaifi'nin futbol dışından gelen paralarla pazarı yapay olarak şişirdiğini ileri sürdü. La Liga, söz konusu iki kulübün düzensiz mali hesaplarının ya doğrudan para enjeksiyonları ya da sponsorluk ve piyasa koşullarına uymayan sözleşmelerle gerçekleştiğini savundu.

Açıklamada, La Liga'nın bunlara ek olarak, Fransa ve Avrupa Birliği'ndeki yetkili organlarda idari ve adli işlem başlatılması için Fransa ve İsviçre'deki hukuk firmaları ile sözleşme imzaladığı duyuruldu. La Liga, 2017 ve 2018 yıllarında da Paris Saint Germain ve Manchester City hakkında benzer suçlamalarda bulunup UEFA'dan ceza almalarını sağlamış ancak bunlar Spor Tahkim Mahkemesince iptal edilmişti.