Göztepe Satılıyor mu? Danimarkalı ve Sırp Milyarderler Göztepe'yi Satın Alıyor!

Göztepe Satılıyor mu? Danimarkalı ve Sırp Milyarderler Göztepe'yi Satın Alıyor!

Göztepe'yi önümüzdeki hafta boyunca yoğun zaman bekleniliyor. Danimarkalı ve Sırbistanlı milyarderlerin ortak çalışmaları sonrasında verilen karar da Göztepe Spor Kulübünün hisselerini satın almayı istediklerini açıkladılar. Haberin bütün detaylar...

Göztepe Satılacak mı?

Göztepe'yi önümüzdeki hafta boyunca yoğun zaman bekleniliyor. Danimarkalı ve Sırbistanlı milyarderlerin ortak çalışmaları sonrasında verilen karar da Göztepe Spor Kulübünün hisselerini satın almayı istediklerini açıkladılar. Göztepe Spor Kulübü bu sene Süper Lig'de küme kalarak alt lige düştü. Gelecek sezon TFF 1.Lig'de iddialı kadro kurarak ilk yılda tekrardan ait olduğu yere gelmek istiyor. Şimdiden hazırlıklara başlanıldığı haberleri resmi açıklama ile paylaşıldı. Göztepe teknik ve idari ekipte tamamıyla değişiklik olacağı yeni politika taze kan modelini uygulayacaklar. Gelen ve giden futbolcular sonrası takım hazırlıklara erken başlayarak gelecek sezon mücadele edecekleri TFF 1.Lig'de erken zamanda takım içi uyumu sağlamlaştırma hedefleri bulunuyor. İzmir ekibinin yıllardır Süper Lig macerasının beklenmedik bir anda art arda gelen mağlubiyetler sonrası takım içi dengenin bozulmasına sebep olduğu ve bundan dolayı kendilerini toparlayamadılar. Sezon bittiğinde küme de kalarak alt lige düştü. Sarı-kırmızı ekip, yeni haftayla beraber yoğun günlerin beklenildiği açıklamaları geldi.

İzmir'in efsanesi Göztepe'nin hisselerinin %70'inin devri konusunda Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen ve Sırp milyarder Dragon Solak'ın kurucusu olduğu Sport Republic şirketiyle prensipte anlaşan ve işi resmiyete dökmeye hazırlanan yönetim, bu hafta ilk olarak teknik adam konusunu çözecek. Yeni sezon hazırlıklarına idari ekipte alınan kararlar neticesinde 3 hafta sonra başlama kararı alındı. Sarı-kırmızılıların teknik direktör seçimini ilk olarak Hüseyin Eroğlu'nu tercih etmesi bekleniliyor. Ankersen'e de Eroğlu hakkında bilgilendirmelerde bulunan kurmaylar, aksilik olursa alternatif isimlere yönelecek. Bir hafta içinde yeni çalıştırıcısını belirlemeyi planlayan yönetim Bülent Korkmaz, Tamer Tuna ve Volkan Demirel'i de listesinde tutuyor.

Göztepe'nin hisselerinin çoğunu Danimarkalı ve Sırp milyarderlerin beraber anlaşması ile hisselerin çoğunu satın almak istediklerini resmi beyanla ilettikleri duyuruldu. Bu yönlü adımların atılması Türk Futbolunun gelişmesine yönelik iyi adımlar olarak gözükmektedir. Futbol artık endüstriyelleşmesi sonrası artık başarı sadece para ile gelmekte. Öncelik Süper Lig'de başarı ardından Avrupa futbolu modelini benimseyerek geniş çaplı başarılar amaçlanıyor.