Gençlik Kampına Başvuru Şartları Nelerdir? Gençlik Kampı Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Gençlik Kampına Başvuru Şartları Nelerdir? Gençlik Kampı Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Gençlik Kampı hakkında dün akşam açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş sınırının 22'den 25'e yükseldiğini belirtti. Gençlik kampı başvurusu nereden yapılır?

Gençlik Kampı gençlere çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerin ücretsiz olarak sunulduğu eğitim yerlerinden bir tanesidir. Bu alanlarda gençler gerekli spor faaliyetlerini gerçekleştirerek farklı şehirdeki kişilerle sosyal aktivitelere katılması sağlanır. Peki gençlik kampına katılma şartları nelerdir? Detaylar ve daha fazlası gursesgazetesi.com'da..

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulunarak; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlik kamplarının başvuruları bugün itibarıyla başladı. Daha önce 12-22 yaş aralığını kapsayan bu kamplardan yararlanma sınırını gençlerimizden gelen talepler doğrultusunda 25 yaşa yükselttik. Bu yıl yaklaşık 200 bin gencimiz bu kamplarda ağırlanarak kendilerine spordan kültür faaliyetlerine kadar uzanan geniş yelpazede hizmetler verilecek. Tüm gençlerimizi Temmuz ayına kadar sürecek Gençlik Kampları başvurularına katılmaya özellikle davet ediyorum.” İfadelerini kullandı. Yapılan açıklamayla birlikte gençlerin spor ve kültür faaliyetlerini 25 yaşına kadar ücretsiz şekilde gençlik kampı üzerinden karşılanması sağlanacak.

Gençlik Kampına katılan 12 ile 25 yaş arasındaki gençler, ülkemizin kültür ve spor faaliyetleri hakkında bilgiler kazanarak bu faaliyetleri en iyi şekilde yapması sağlanıyor. İçerisindeki yüksek donanımlı spor merkezine tüm gençlerin katılım göstermesi oldukça önemli olmakta. Gençlik kampına katılabilmek için ise bazı şartlar bulunuyor.

genclik-kampina-basvuru-sartlari-nelerdir2.jpggenclik-kampina-basvuru-sartlari-nelerdir2.jpg

Gençlik Kampı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Gençlik Kampları için gençler herhangi bir ücret ödememektedir. Gençlik Kampında kalabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru sonuçları açıklanmakta.

Gençlik Kampı Başvuru Şartları

2021 yılında gerçekleşen Gençlik Kampı başvuruları için gereken şartlar şu şekildeydi;

a) Aile aylık net geliri 2.825,90 TL’nin (2021 asgari ücret) altında olanlara,

b) Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezlerine veya Genç Gönüllüler web sitesine üye olanlar,

c) Kamplarımıza katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara, öncelik tanınacaktır.

Bu kapsamda, kampa katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecektir. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.