FIFA’dan Senegal’e Büyük Ceza

FIFA’dan Senegal’e Büyük Ceza

FIFA’dan Senegal’e lazer cezasının bedeli büyük oldu. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

FIFA’dan Senegal’e lazer cezasının bedeli büyük oldu. FIFA, 2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off turu maçında tribün olaylarında yaşananlar nedeniyle Senegal’e bir maç seyircisiz oynama ve para cezası verilmesini kararlaştırdı.

FIFA, mart ayında oynanan ve penaltı atışlarıyla Senegal’in evinde Mısır’ı 3-1 yenerek Dünya Kupası bileti aldığı maçla ilgili kararını verdi. Mısır Futbol Takımı oyuncularının penaltı atışları esnasında Senegal’li taraftarlar tarafından gözlerine lazer tutulması Dünya gündeminde büyük yankı uyandırmıştı. Mısır Futbol Federasyonu olay ile ilgili sert tepkiler vermesi sonucu Senegal Futbol Federasyonu tarafından özür niteliğinde mesaj gelmemişti. Mohammed Salah gibi yıldızların bulunduğu Mısır Futbol takımında Dünya Kupası biletini kaybetti. Mısır Futbol Federasyonu maç sonrası sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları açıklamada, ‘’ "Mısır Milli Takımı, genel olarak Mısırlı oyunculara ve özelde Mohammed Salah'a karşı tribünlerden yapılan müdahaleler sonucu ırkçılığa maruz kalmıştır.’’ dedi.

Mısır’ın yıldız futbolcusu Muhammed Salah’a penaltı atışı sırasında Senegal’li taraftarlar tarafından gözüne lazer tutulmasıyla dünya gündemine gelen karşılaşmada, Mısırlı futbolculara yönelik ırkçı pankartları ve tribün olaylarını inceleyen FIFA, Senegal Futbol Federasyonuna bir maç seyircisiz oynama ve 180 in dolar para cezası verilmesini hükmetti. Senegal Futbol Federasyonu tarafından şuan içerisinde net tepki gelmese de FIFA tarafından verilen bu büyük ceza karşısında Dünya Kupası yolunda emin adımlarla ilerleyen Senegal’in en büyük destekçisi taraflarından bir maç mahrum kalması Senegal tarafından büyük yankılara sebep olabilir.

FIFA aynı zamanda ocak ayından itibaren bu zamana kadar oynanan eleme maçlarıyla alakalı Nijerya, Kongo ve Lübnan’a birer maç sahalarını taraftarlarına kapatma ve yüklü miktarda ülke futbol federasyonlarına para cezası verilmesinde sert kararlar aldı.