Fenerbahçe'den TFF Seçimine ilişkin uyarı niteliğinde açıklama

Fenerbahçe'den TFF Seçimine ilişkin uyarı niteliğinde açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün gerçekleştirilen Türkiye futbol Federasyonu Başkanlık Seçimi ile ilgili bir resmi açıklama yayınladı. Açıklamadaki ifadeler ise dikkat çekti. Fenerbahçe'nin TFF başkanlık seçimi ile ilgili açıklaması haberin devamında...

Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi Gerginliği

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında ve olağan mali genel kurul toplanttısında kürsüden bugün seçim ile göreve gelen TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi'ye seslenmişti. İki ismin arasındaki diyalog dikkat çekmişti. Ali Koç, kürsüden Mehmet Büyükekşi ile ilgili "FETÖ’den yargılanma süreci devam eden bir şahsın yakın aile ferdinin TFF başkanı olmasının yaratacağı soru işaretleri göz ardı edilebilir mi” ifadelerini kullanmış ve sözlerine “Elimdeki bilgiler sebebiyle söylüyorum; yumuşak karın oluşturulabilecek bir durum söz konusudur. Bütün Fenerbahçelilerin konuyu da takip etmesini istiyorum" diye devam ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmişti.

bugün itibarıyla göreve başlayan aday Mehmet Büyükekşi ise Ali Koç'a "Seçim atmosferlerinde maksadını aşan, ya da farklı ajandaları olan sözler sarf edebilirsiniz. Cümleye dostum diye başlayıp sorumsuzca davranabilirsiniz. Nasıl olsa, seçimlerden sonra gönlünü alırım yanılgısıyla hırslarınıza yenik düşebilirsiniz. TFF'ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası dahi olabilir. Ama bu yeni dönemde bunların işe yaramayacağını nezaketle belirtmek isterim. Biz, hiçbir şart altında kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeyeceğiz, her kulübe eşit mesafede duracağız." ifadeleri ile yanıt vermişti.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Mehmet Büyükekşi Açıklaması

Bu sabah gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık Seçimlerinde bugün tek aday olarak TFF Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi'ye pek çok kişi ve kulüpten olumlu olumsuz eleştiriler geldi. Gün içinde yapılan yorumların ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'nden resmi açıklama geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler dikkat çekti. Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklama metninde yer alan ifadelerin uyarı niteliğinde olduğu vatandaşlar tarafından öne sürüldü.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi iletişim kanalları aracılığı ile paylaştığı açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde;

"Yeni başkan Sayın Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunun öncülüğünde;

Son birkaç yıldır yaşanan, geçen sene zirveye çıkan adaletsizliğin Türk futbolunda son bulmasını,

TFF çatısı altında görev alan tüm kişilerin, istisnasız şekilde ve ciddi bir sorumlulukla

Her kulübe eşit mesafede durmasını,

Sahada mücadele eden tüm takımlara, futbolun kuralları ve hak, emek, alın teri gibi manevi kavramlar esas alınarak yüzde yüz tarafsızlıkla yaklaşmasını,

Mutlak adaletin egemen olduğu imtiyazsız, tarafsız bir futbol ortamının tesis edilmesini talep ediyor;

Göreve yeni başlayan TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"