Fenerbahçe’de Eski Yönetici Metin Sipahioğlu UEFA’nın Fenerbahçe’nin Şampiyonluğunu Tescillediğini Açıkladı

Fenerbahçe’de Eski Yönetici Metin Sipahioğlu UEFA’nın Fenerbahçe’nin Şampiyonluğunu Tescillediğini Açıkladı

Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu, UEFA’nın Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluğu olduğunu kabul ettiğini açıkaldı. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Metin Sipahioğlu açıklamalarında, ‘’ Son bomba Almanya’dan, UEFA’nın ülkemizde ulusal şampiyonların 1924’de başladığını belirtmesi ardından, 1993’de kurulan DSF, yeni adıyla Sport1 Almanya’nın köklü kanalı; Türkiye’deki şampiyonluk sayılarına yer verirken; Fenerbahçemizin 28 şampiyonluğu yazdı.’’ dedi.

Metin Sipahioğlu Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun tescillendiği paylaşımına sert tepkiler gelmesi üzerine tepki içerikli cevap verdi, ‘’ Günün kapanışı; 1959 öncesi başvurumuza var gücüyle itiraz eden; Daha nce reddedildi diyen, bu ‘’yalan’’ çıkınca özür dilemeyen, TV’lerinde cevaben güneş sistemini anlatan, Resmen karşılaşalım dediğimizde karşımıza çıkamayan Lobinin söylemleri artık yok hükmündedi.’’ ifadelerini kullandı.

Ali Koç’un önümüzdeki sene Süper Lig’de Fenerbahçe’nin oyun tarzını Avrupa stili, oyun anlayışı, taktik ve teknik kadronun kurulması ve transferlere şimdiden başlanıldığını ifade etmesi üzerine Sipahioğlu, ‘’ Başkanımızdan son zamanların en etkili, sivri, keskin konuşmalarından.. Perşembe gününe işaret etti Başkan, bugünden çok daha sert geçecektir. Önümüzdeki sezon, Tarihin; En agresif tribünleri, en agresif iletişimi, en agresif kenetlenmesi olacak.’’ dedi.

UEFA’nın Fenerbahçenin 1959 yılından önceki şampiyonluklarını kabul ettiğini belirtmesi üzerine TFF’ye yaptığı açıklamada sert yanıt, ‘’ Şimdi sorumuz size TFF, UEFA bile, kendi resmi yanınında, 1923’de TFF’nin kurulmasının ardından 1 yıl sonra; 1924 yılında Türkiye Ulusal Futbol Şampiyonluklarını başlangıç olarak kabul ediyor. Siz hala başvurumuz hakkında utanmadan sayfa kıpırdatmamaya devam mı edeceksiniz?’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 1959 yılından önceki şampiyonlukları geçerli kabul etmesi halinde Süper Lig’de üç büyüklerin şampiyonluk sayılarında ciddi değişim olacak. Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluğu, Galatasaray’ın 23 ve Beşiktaş’ın 21 şampiyonluğu olduğu kabul edilecek.