FB TV Kapandı Mı? Fenerbahçe TV Neden Girilemiyor? FB TV TÜRKSAT Frekansları

FB TV Kapandı Mı? Fenerbahçe TV Neden Girilemiyor? FB TV TÜRKSAT Frekansları

Son zamanlarda Fenerbahçe'li televizyon izleyicisi takımlarının kanalına erişim sorunu yaşıyor. Peki; FB TV kapatıldı mı? FB TV neden açılmıyor? FB TV nasıl seyredilir?Cevaplar ve detaylar gursesgazetesi.com'da...

Son günlerde FB TV izlemek isteyen vatandaşların uydu kanalları listesinden FB TV'yi seçtiğinde erişim sorunu yaşıyordu. Bu sorunu yaşayan pek çok vatandaş sosyal medya ve internette sorunun neyden kaynaklandığına cevap bulmak için aramalar yaptı. Ancak sosyal medyada gündeme gelen iddialar oldukça ilgi çekiciydi. Sosyal medyada Fenerbahçe TV'nin yayına kapatıldığı ila FB TV'nin artık ücretli yayın yapacağı öne sürüldü. Vatandaşlar da bu iddiaların üzerine son günlerde sıkça "FB TV kapatıldı mı?" "FB TV ücretli mi oldu?" ve "FB TV Türksat frekansları" aramaları yaptı. Peki; Fenerbahçe TV kapatıldı mı, ücretli mi oldu?

FB TV Kapatıldı Mı? FB TV Ücretli Mi Oldu?

Sosyal medyada FB TV'ye neden erişim sorunu olduğunu araştıran vatandaşlar iki farklı iddia ile karşılaştı. Bunlardan birisi; ülkemizdeki yayıncılık anlayışı ve Spor Toto Süper Lig'de yapılan haksızlıklara karşı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, kulüp televizyonu FB TV'yi geçici olarak kapattığı yönündeydi. Geçmiş dönemlerde ekran karartan, maç protestosu yapan Fenerbahçe TV'nin geçici olarak kapatılmış olması vatandaşlara mantıklı geldi ve iddia büyük destek buldu.

Bir diğer iddia ise; kulüp maliyesine destek sağlamak amacıyla FB TV'nin yayın hayatına ücretli devam edeceği yönündeydi. Kulüpte kötü giden mali durumlara ufak bir destek olarak resmi kulüp kanalının ücretli olarak yayın yapacak olması ise dikkatleri üstüne çekti. Peki; Fenerbahçe TV neden kapatıldı?

FB TV Neden Kapalı?

Yukarıda yer alan iddiaların sosyal medya gündemine bomba gibi düşmesinin ardından vatandaşlar, kanalın kapanma nedenini araştırmaya başladı. Kanalın şu an erişime açık olmamasının nedeninin iddialarla alakalı olmadığı Fenerbahçe tarafından resmen duyuruldu. Fenerbahçe TV'nin kapalı olmasının sebebi; 1 Mayıs 2022 itibariyle kanalın TÜRKSAT frekanslarının değişmiş olması olarak açıklandı. 1 Mayıs öncesinde de sıkça vatandaşlara duyurulan frekans değişikliği sonrası vatandaşlar FB TV yeni Türksat frekans bilgilerini araştırmaya başladı.

FB TV TÜRKSAT Frekans Bilgileri Mayıs 2022

Türksat 3A Uydusu, Frekans:12729 MHZ, Polarizasyon: Vertical (Dikey),Symbol Rate: 30.000 Ksym/s, Fec:2/3 olarak belirlenmiştir.

FB TV'ye ait yayınlara aynı zamanda;

  • Digitürk (76. Kanal)
  • Kablo TV (246. Kanal)
  • Dsmart (83. Kanal)
  • TİVİBU (86. Kanal)
  • TVPlus (83. Kanal)

platformları üzerinden de erişim sağlanabilmekte.