EuroLeague'de Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak! Anadolu Efes-Real Madrid Finali!

EuroLeague'de Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak! Anadolu Efes-Real Madrid Finali!

EuroLeague'de son üç senedir üst üste finale çıkma başarısı elde eden Anadolu Efes, akşam karşılaşacağı İspanyol rakibi Real Madrid'e karşı kupayı kazanabilecek mi? Tekrardan Avrupa'nın en büyüğü olacak mı? Haberin bütün detaylarıyla gursesgazetesi.com'da

EuroLegue'de bugün nefes kesen karşılaşma olacak. Anadolu Efes ile Real Madrid bugün Basketbol'da Avrupa'nın en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecekler. Bu sene lig macerasında istenilen performansı veremeyen ama son maçlarda alınan galibiyetler ile ilk 8'e girmeyi başaran Anadolu Efes, kupanın favorileri arasında yer almamaktaydı. Ergin Ataman liderliğinde gösterilen performans ile finale kalmayı başardı. Final four mücadelesinde yunan ekibi Olympiakos'u eleyerek finale kalmayı başaran Anadolu Efes, finalde Real Madrid ile kupanın sahibi olma mücadelesi verecekler.

EuroLegue'de Anadolu Efes'in Geçmişi

Anadolu Efes, Final Four mücadelesinde yunan ekibi Olympiakos'u son saniye sayılarıyla 3 farkla mücadeleyi kazanıp finale çıkma hakkını elde etti. Anadolu Efes, 2019,2021 ve 2022 sezonu ile birlikte tarihinde üç kez final oynama hakkı elde etti. 2021 yılında geçen sene EuroLegue'de finale kalarak Barcelona'yı 86-81 yenerek tarihinde ilk kez EuroLegue kupasını kazandı. 2019 sezonunda final de Rus ekibi CSKA Moskova'ya yenilerek ikinci oldu. Bu sene zorlu eleme ve grup maçlarından çıkarak son saniye sayıları ve son karşılaşmalarda alınan galibiyetler ile şuan da Anadolu Efes, organizasyonun en başarılı takımı İspanyol Temsilci Real Madrid ile final karşılaşmasında karşı karşıya gelecek.

EuroLegue'de Real Madrid Geçmişi

EuroLegue tarihinin en başarılı takımı olan İspanyol temsilci Real Madrid, en fazla kupa kazanan ekip olma özelliğini taşıyor. Sezon başına yapılan transferler ile turnuvanın en favori takımı olarak grup ve eleme maçlarında rakiplerini yenerek finale çıkmayı başardı.

Anadolu Efes'te Sakatlıklar

Anadolu Efes'te Olympikos maçında yaşanan talihsiz sakatlık sonrası Simon final kadrosunda yer alınmayacağı açıklandı. Doğuş Balbay'ın ise son durumu maçtan önce belirlenecek. Diğer bir sakat olan oyuncu ise Rodrigue Beaubois maç eksikliği ve yaşadığı sakatlık sebebiyle kadro alınsa da süre alacağı kesin değil.