Dünya Kupasında gruplar belli oldu! Dünya Kupasına katılacak takımlar belirlendi! Dünya Kupasına katılacak ülkeler?

Dünya Kupasında gruplar belli oldu! Dünya Kupasına katılacak takımlar belirlendi! Dünya Kupasına katılacak ülkeler?

Dünya kupasında mücadele edecek 32 takımın hepsi bugünkü oynanılan Kosta Rika maçıyla belli oldu. 2022 yılı sonbahar aylarında oynanılacak Dünya Kupası maçları Katar'da oynanılacak. Katılım sağlayacak takımların hepsi belli oldu. İşte haberin detayları...

Dünya kupasında mücadele edecek 32 takımın hepsi bugünkü oynanılan Kosta Rika maçıyla belli oldu. 2022 yılı sonbahar aylarında oynanılacak Dünya Kupası maçları Katar'da oynanılacak. Katılım sağlayacak takımların hepsi belli oldu. Yeni Zelanda ile Kosta Rika karşılaşması sonraki grup karşılaşmalarının hepsi belli oldu. Bugün oynanılan mücadelede Yeni Zelanda'yı tek golle deviren Kosta Rika, Dünya kupası biletini kazanan son ülke olma hakkına sahip oldu. 2022 FIFA Dünya Kupası Kıtalararası play-off final mçaında Kosta Rika ile Yeni Zelanda karşı karşıya geldi. Kosta Rika müsabakayı tek golle kazandı. Katar'da düzenlenecek turnuvaya katılmaya hak kazanan son ülke oldu. Kosta Rika, 2022 FIFA Dünya Kupası 3 Grubu'nda İspanya, Almanya ve Japonya ile mücadele edecek.

Dünya Kupası Maçları Ne Zaman Oynanılacak?

Dört yılda bir yapılan Dünya Kupası bu sene Katar'da oynanılacak. Turnuvada açılış maçında A Grubu'nda ev sahibi katar ile Ekvador karşılaşacak. Organizasyonun Katar'da oynanılması sebebiyle 2022 yılı sonbahar ayında mücadeleler başlayacak. Yaz ayının Orta Doğu ülkelerinde bir hayli ortalamanın üstünde olması yüzünden standart olarak Haziran ayında başlaması gereken turnuva bu sene 21 Kasım ila 18 Aralık 2022 tarihlerinde grup karşılaşmaları, eleme turları ve final maçları gerçekleşecek. Son tarih günü finale kalacak iki ülke takımından birisi kupayı kazanacak. Turnuvada final karşılaşması 18 Aralık tarihinde olacak.

1930 yılında başlayan organizasyonda en başarılı olan takım Brezilya 5 kere kupayı kazandı. Ardından gelen Almanya ve İtalya'nın 4'er kez şampiyonluğu bulunuyor. Dünya Kupası yaklaşık 92 yıldır devam eden en eski futbol organizasyonu ünvanını koruyor. Tarih boyunca sadece 2 kere turnuva düzenlenmedi, 1942 ve 1946 yıllarında İkinci Dünya Savaşı'nın olması sebebiyle bu yıllarda organizasyon olmadı. Geriye 1930 yılından beri her dört yılda bir düzenli olarak mücadele devam etmektedir.