Dünya Kupası açılış maçına Enner Valencia damgasını vurdu! Valencia’nın performansı Fenerbahçelileri mutlu etti

Dünya Kupası açılış maçına Enner Valencia damgasını vurdu! Valencia’nın performansı Fenerbahçelileri mutlu etti

2022 Dünya Kupası heyecanı Katar’da resmen başladı. Heyecanla beklenen kupanın açılış maçında Ekvador ile ev sahibi Katar karşılaştı. Fenerbahçe’nin yıldızı Enner Valencia, attığı 2 golle maça damgasını vurdu…

Futbol dünyasının en prestijli turnuvalarından Dünya Kupası heyecanı başladı. 2022 Dünya Kupası, Katar’ın ev sahipliğinde düzenleniyor. Heyecanla beklenen kupanın açılış maçında ev sahibi Katar ile Ekvador takımları karşılaştı. Al Bayt Stadyumu’nda oynana mücadeleyi Enner Valencia’nın attığı gollerle Ekvador 2-0 kazandı. Ünlü golcü, karşılaşmanın henüz 3. dakikasında şık bir gol atmış ancak ofsayt gerekçesi ile bu golü iptal edilmişti.

Ekvador’da Enner Valencia Rüzgarı

dunya-kupasi-acilis-macina-enner-valencia-damgasini-vurdu-valencianin-performansi-fenerbahceli-2.jpg

2022 Dünya Kupası’nın ilk golünü Katar ağlarına bırakan ancak ofsayt gerekçesiyle golü iptal edilen Enner Valencia maça çok hızlı başladı. Deneyimli golcü maçın 16. dakikasında bir kez daha sahneye çıktı ve takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Enner Valencia, çok teknik bir vuruşla topla kaleciyi ayrı köşelere göndererek 2022 Dünya Kupası’nın ilk golüne adını yazdırdı. Fenerbahçe’nin yıldızı Enner Valencia, maçın 31. dakikasında kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek skor tabelasına noktayı koydu.

Ekvador’un kaptanı olarak sahaya çıkan Fenerbahçeli Enner Valencia, maçtaki isteği, golleri ve takımına verdiği destekle adeta yıldızlaştı. Enner Valencia, ayrıca Ekvador Milli Takımı’nın Dünya Kupası tarihinde attığı ilk penaltıyı da gole çevirmiş oldu. Tecrübeli golcünün milli takımdaki istatistiği ise 75 maçta 36 gol ve 12 asistle dikkat çekti. Enner Valencia, 2022 Dünya Kupası’nın açılışında Katar – Ekvador maçında “Maçın Oyuncusu” ödülünü aldı.

Süper Lig’in Gol Kralı

Fenerbahçe’nin deneyimli golcüsü Enner Valencia’nın Dünya Kupası’na fırtına gibi başlaması sadece Ekvadorluları değil Fenerbahçe taraftarını da memnun etti. Türkiye Süper Lig'de de gollerine devam eden Valencia geride kalan 14 haftada rakip ağlara 13 gol atmayı başardı. Ekvador milli takımının kaptanı, Süper Lig’de en yakın rakibine 4 gol fark attı ve Gol Krallığı’nın en büyük favorisi olarak gösteriliyor. Fenerbahçe'de Erol Bulut döneminde transfer edilen Enner Valencia, giderek artan formu ile sarı lacivertli taraftarın gönlünde taht kurdu.