Dimitris Itoudis Fenerbahçe Beko'da! Fenerbahçe Basketbol transfer haberleri

Dimitris Itoudis Fenerbahçe Beko'da! Fenerbahçe Basketbol transfer haberleri

Fenerbahçe Spor Kulübü2nde futbol takımının yanı sıra basketbol takımı da yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Avrupa'da istediğini bulamayan Fenerbahçe Beko koç Dimitris Itoudis ile anlaşmaya vardı. Yeni hoca Fenerbahçe resmi hesabından duyuruldu.

Yeni sezon için her branşta hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Spor Kulübü, bir son dakika gelişmesini sosyal medya hesaplarından resmen duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda Zeljko Obradovic ile büyük başarılara imza atan ve basketbolda Türkiye marka bilinirliğini üst sıralara çıkaran, bir Euroleague şampiyonluğu yaşayan Obradovic ve öğrencilerinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un göreve gelmesi ile birlikte yeni koç arayışları başlamıştı. Obradovic'in ardından takımın başına Igor Kokoskov ve Aleksandar Dordevic gelmiş, ve Dordevic'in öğrencileri geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Beko çatısı altında Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşamıştı. Ancak Fenerbahçe Beko'nun koç arayışları bugün sonuçlandı. Yunan basketbol koçu Dimitris Itoudis ile anlaşıldığını Fenerbahçe Beko sosyal medya hesapları resmen duyurdu. Bunun üzerine sarı lacivertli taraftarlar yeni teknik adam Dimitris Itoudis'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki; Dimitris Itoudis kimdir?

Dimitris Itoudis Kimdir?

1970 Yunanistan doğumlu olan teknik adam, 1990 yılında BC Ment ekibi ile basketbol koçluğu hayatına başladı. İlerleyen yıllarda BC Filipos ve tekrar BC Ment takımları ile çalışan teknik adam, 1999 ila 2012 yılları arasında tam 13 yıl ara vermeksizin başarılı basketbol kulübü Panathinaikos'un koçluğunu üstlendi. Zeljko Obradovic'in de yardımcılığını yapmış olan Itoudis, bugüne kadar 5 Euroleague şampiyonluğu pek çok tarihi başarıyı da çalıştığı kulüpler ile kazanmıştır.

Türkiye'de ilk olarak 2013 - 2014 sezonunda Banvit ile çalışan başarılı teknik adam Basketbol Süper Ligi maçları kapsamında çıktığı 30 maçtan 28 galibiyet ile ayrılmış ve Play- off mücadelelerinde yarı final oynama başarısı göstermiştir.

2014 yılında Banvit ile yolları ayrılan başarılı teknik aam Rusya'ya CSKA Moskova'ya transfer olmuştur. 2014 yılında CSKA Moskova ekibini çalıştıran Dimitris Itoudis, bu kulüp bünyesinde geçirdiği 8 sezonluk süreçte toplam; iki EuroLeague, altı VTB Ligi ve altı Rusya Ligi şampiyonluğu da kazanarak kupaları CSKA Moskova müzesine götürmeyi başardı. Rus takımı ile çıktığı toplam 522 resmi maçtan 420 galibiyet ile ayrıldı.

Dimitris Itoudis, şu anda Yunanistan Milli Basketbol Takımının da koçluğunu yürütmekte.

Fenerbahçe taraftarları yeni sezonda başarılı teknik adamı izlemek için bekleyişe geçti.