Devler Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu

Devler Ligi’nde Finalin Adı Belli Oldu

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında 4-3 yenildiği Manchester City’yi evinde 3-1 yenerek finalde Liverpool’un rakibi oldu. Devler Ligi’nde finalin adı belli oldu Liverpool-Real Madrid. Haberin detayları gursesgazetesi.com’da…

Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi büyüsü devam ediyor. İspanyol devi Real Madrid bu kupayı evine 13 kez götürdü. Bu yıl devler liginde geri dönüşlerin yıldızı bu sene de kupayı müzesine götürebilecek mi? Evinde Manchester City’ye karşı 90.dakikaya kadar 1-0 geride olan İspanyol devi karşılaşmanın 90.dakikasında üst üste iki gol bularak maçı 2-1’lik skora getirdi. 30 dakikalık uzatma devrelerinde Benzema’nın attığı gol ile maçı 3-1 kazandı. Final’de Liverpool’un rakibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, Manchester City’yi konuk etti. İlk maçı 4-3 kazanan Manchester City, rövanş maçında 90.dakikaya kadar müsabakayı 1-0 önde girmesine rağmen Real Madrid’in duraklama dakikalarında üst üste bulduğu iki gol ile maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda Benzama ile golü bulan Real Madrid maçı 3-1 kazanarak tarihinde 17.kez Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. Liverpool ile 2018 yılında final oynayan Real Madrid karşılaşmayı 3-1 kazanarak kupanın sahibi olmuştu. Aynı senaryo tekrar yaşanacak mı? Gözler 28 Mayıs günü finalin oynanacağı Fransa’nın başkenti Paris’te Stade de France’de olacak.

Şampiyonlar Ligi’nde altı şampiyonluğu bulunan Liverpool son beş yılda üçüncü final karşılaşmasına çıkacak. Real Madrid ile son yıllarda ikinci kez final oynacak Liverpool 2018 yılındaki kaderini mi yaşayacak yoksa bu sefer kupanın favorisi Real Madrid’i yenerek kupaya yedinci kez mi sahip olacak.

Rüya takım Liverpool Jürgen Klopp ile şu ana dek son yıllarda oynadığı oyundan daha iyi oynayarak 2021-2022 sezonu sonunda tarihe geçmek istiyor.