Chelsea’nin Yeni Sahipleri Belli Oldu

Chelsea’nin Yeni Sahipleri Belli Oldu

İngiltere Premier Lig’in başarılı kulüplerinden Chelsea satıldı. Roman Abramovich dönemi resmen sona erdi. Peki Chelsea kim satın aldı? Bütün ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com’da…

İngiltere’nin köklü ekiplerinden Chelsea, Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından 4.25 milyar sterlin karşılığında satın alındı. Boehly öncülüğündeki konsorsiyumda yer alan diğer kişiler Mark Walter ve Hansjoerg Wyss iş adamları ve bu iş adamlarının yanında Clearlake Capital isimli yatırım şirketi Chelsea’nin yeni sahipleri oldular. Kulüp satışının mayıs ayı sonunda gerçekleşeceği beklendiği açıklandı.

Anlaşma gereği yatırımın 2.5 milyar sterlinlik kısmı, kulüp hisselerini satın almak için kullanılacak ve daha önce Abramovich’in açıkladığı gibi hayır kurumlarına bağışlanmak üzere Büyük Britanya’daki dondurulmuş bir banka hesabına yatırılacak. Banka hesabına yatırılacak olan parayı İngiliz devletinin izni olmadan işlem gerçekleştirilemeyecektir. Satın alınan fiyattan geri kalan 1.75 milyar sterlin ise Stamford Bridge Stadına ve kulüp ile ilgili alt yapıya Chelsea'ye ait Vakıfa aktarılacak.

Boehly öncülüğündeki yatırım fonunun Abramovich’den Chelsea’yi toplam 4.25 milyar stelin karşılığında resmen satın aldılar. Roman Abramovich’in İngiltere’deki yatırım ve banka hesaplarına bloke konulmasından sonra aldığı karar ile Chelsea’yi satacağını duyurmasının ardından birçok talip çıkmıştı.

Abramovich’in açıklamaları, ‘’Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek. Kulüpten bu şekilde ayrılmanın beni üzdüğünü bilin. Ancak bu kararın kulübün menfaatine olduğuna inanıyorum. Umarım hepinize şahsen veda etmek için Stamford Bridge'i son bir kez ziyaret edebilirim. Chelsea'nin bir parçası olmak benim için bir ayrıcalıktı ve tüm ortak başarılarımızla gurur duyuyorum. Chelsea Futbol Kulübü ve taraftarları her zaman kalbimde olacak.’’ ifadelerini Chelsea’nin resmi internet sitesinde yaptığı açıklama ile gelirleri Ukrayna’da savaş mağdurlarına vereceğini ifade etmişti.