Beşiktaş'ın Güncel Borcu Açıklandı! Beşiktaş Tarihinde Bir İlk!

Beşiktaş'ın Güncel Borcu Açıklandı! Beşiktaş Tarihinde Bir İlk!

Beşiktaş, idari ekibi tarafından paylaşılan rakamlara göre siyah-beyazlı kulübün borcu kulüp tarihinde bir ilke ulaştı. Denetleme kurulu tarafından açıklanan verilere göre borç fiyatının bu kadar yüksek olma sebebi de paylaşıldı. İşte bütün detaylar...

Tarihte En Yüksek Rakam!

Beşiktaş, idari ekibi tarafından paylaşılan rakamlara göre siyah-beyazlı kulübün borcu kulüp tarihinde bir ilke ulaştı. Denetleme kurulu tarafından açıklanan verilere göre borç fiyatının bu kadar yüksek olma sebebi de paylaşıldı. Siyah-beyazlı kulübün resmi veriler sonucu toplam borcu 4 milyar 900 milyon 612 bin Türk Lirası olarak paylaşıldı. Kulübün bu yükseklikte borcu bulunmasının tek sebebi artan kur fiyatlarıdır. Geçmiş yıllarda alınan borçlar döviz kurları üzerinden alındığı ve alınan döviz kurunun o yıllarda bu fiyatlarda olmaması sebebiyle hiç kimse tahmin edememişti. Borç alınan yıllarda genellikle ortalama döviz 3-5 TL arasında seyrederken, şimdi döviz rakamları ortalama 16-19 arası olmuştur. Geçmişte alınan borçlar vesilesiyle şuan da sadece Beşiktaş JK kulübü değil. Türkiye'de genel kulüplerin borçları yüksektir. Döviz kurlarının sabit olması çabaları Galatasaray hariç diğer kulüpler başaramadı. Türkiye'de futbol arenasında geçmişten beri en büyük 3 kulüpten biri olan sarı-kırmızı ekip, borcu en az olması mali başarısını gösteriyor.

Beşiktaş Kulübünde 2021 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısı, Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde yapıldı. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de katıldığı toplantıda siyah-beyazlı ekibin borcu duyuldu. Denetleme Kurulu başkanı Feyyaz Tuncel'in yaptığı bilgilendirmede 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle Beşiktaş Kulübünün borcunun 4 milyar 900 milyon 612 bin 642 lira olduğunu açıkladı.

4 Büyüklerin Güncel Borcu!

Türkiye'de yaşanan Kur dalgalanmaları sonrasında ülke içi ithalat-ihracat yapan firmalar değil. Aynı zamanda Spor sektörü de etkilendi. Dalgalanmayı en derinlere kadar hisseden futbol kulüpleri oldu. Geçmişte transfer ve takım içi ödemeleri yapabilmek için döviz üzerinde alınan borçlar bir hayli artması sebebiyle 4 büyüklerin toplam borcu 2 kat arttı.

Beşiktaş Kulübünün borcunun 4 milyar 900 milyon 612 bin 642 lira olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Kulübünün borcunun 5 milyar 960 milyon lira olarak açıklandı.

Galatasaray Kulübünün borcunun 4 milyar 510 milyon lira olduğu açıklandı.

Trabzonspor Kulübünün borcunun 2 milyar 226 milyon lira olarak açıklandı.