Beşiktaş'ın Gelecek Sezon Transfer Politikası Belirlendi! Afrika'ya Futbol Akademisi mi Açacak Mı?

Beşiktaş'ın Gelecek Sezon Transfer Politikası Belirlendi! Afrika'ya Futbol Akademisi mi Açacak Mı?

Beşiktaş'ın gelecek sezon transfer politikaları belirlendi. Siyah-beyazlı ekip, Afrika ülkelerinde keşfedilmeyen genç futbolcular için akademi kuracak. Afrika'da Beşiktaş Akademisi mi açacak? İşte bütün ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Beşiktaş'ın Gelecek Sezon Transfer Politikası Belirlendi! Afrika'ya Futbol Akademisi mi Açacak Mı?

Beşiktaş'ın gelecek sezon transfer politikaları belirlendi. Siyah-beyazlı ekip, Afrika ülkelerinde keşfedilmeyen genç futbolcular için akademi kuracak. Afrika'da Beşiktaş Akademisi mi açacak?

Çebi açıklamalarında, Afrika ülkelerinde analist verileri sonrası belirlenen yerlerde akademi kurulabileceğini diğer Avrupa ülkelerinin gerçekleştirdiği politikaların yapılabileceğini söyledi. Afrika'da keşfedilmeyen genç futbolcuların bulunduğunu bunları düşük bütçe ile transfer ederek kapasitelerinin ve oyun anlayışını geliştirerek elbet aralarından birinin ortalama bedelle transferinin gerçekleştirip kar etme ihtimali olabileceğini ifade etti.

Son yıllarda Afrika'da Avrupa devleri akademi okullarını faaliyete geçirerek keşfedilmeyen genç yaşta ki futbol oyuncularını akademiye kazandırıyor. Avrupa'da Hollanda futbol takımları transfer politikalarından elde ettikleri gelir ile Afrika'ya yatırım yapmaktadır. Transfer gelişmelerinde en başarılı takımlar arasında yer alan Ajax, Benfica ve Monaco Dünya futboluna özellikle Avrupa takımlarında şuan da yer alan futbolcuları Afrika'dan kazandılar. Böylelikle hem bu futbolculardan oyun anlayışı ve turnuvalarda başarı göstererek prestij kazanıyorlar. Yüksek bonservis bedeli elde etmeyi başarıyorlar. Elde ettikleri gelirleri transfer de harcamak yerine tekrar alt yapıya harcamaları şuan da bulundukları konumun en temel etkisidir.

Türkiye'de yer alan büyük kulüplerin en temel sorunların başında gelen problem oyuncu bulma sıkıntısıdır. Son yıllarda Türk futbolunda alt yapıdan yıllık ortalama 4 ya da 5 futbolcu hem takımlarına hem de A Milli Futbol Takımına kazandırılmaktadır. Ama futbolcuların parlak kariyer dönemlerinde Avrupa'da geçirme hevesi ilerleyen dönemlerde performans düşüklüğüne sebebiyet vermektedir. Kulüpler ciddi transfer gelirleri elde etse de ilerleyen zamanlarda yetiştirilen futbolcular kariyerlerine hayal ettikleri takımda devam edemeyecek noktaya geliyorlar. Amaç alt yapıdan futbolcu çıkarmak ve ya farklı kıtalar da akademi kurarak futbolcu yetiştirmek değil kapasitesinin farkına varan futbolcuların transfer edildikten sonra da ilgi alakaları kesilmeden kariyerlerinde daha başarılı olmaları için her an takip de bulunulmalıdır.

Beşiktaş'ın Afrika'da açacağı ilk akademi birazdan...