Beşiktaş'a Şok Karar! Beşiktaş Abdullah Avcı'ya Tazminat Ödeyecek

Beşiktaş'a Şok Karar! Beşiktaş Abdullah Avcı'ya Tazminat Ödeyecek

Beşiktaş'ın eski hocası Abdullah Avcı'ya tazminat ödemesi, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından onandı! Beşiktaş'ın Abdullah Avcı'ya ödeyeceği tazminat ile ilgili satır başları gursesgazetesi.com'da...

Şu an Trabzonspor'da teknik direktörlük görevini yerine getiren ve takımına 38 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşatması nedeniyle Türkiye spor gündeminin en çok konuşulan isimlerinden olan Abdullah Avcı ile ilgili Beşiktaş'a şok karar bugün verildi. 2019 yılında Beşiktaş'ta göreve başlayan teknik adamın 3 yıllık teknik direktörlük sözleşmesinin 25 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş tarafından tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından Abdullah Avcı eski kulübü Beşiktaş'a tazminat davası açmıştı. Kendisine haksızlık yapıldığını ve sözleşmeye aykırı davranıldığını öne sürerek eski takımına dava açan tecrübeli teknik direktörün tazminat talebi ile ilgili dosyanın temyiz incelemesi tamamlandı.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin vermiş olduğu kararda Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun, Beşiktaş tarafından Abdullah hocaya tazminat ödemesi gerekliliği konusunda karar verildiği ve bu karara yapılan itirazların Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nca düşürüldüğü, istinaf başvurusunun akabinde de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 31. Hukuk Dairesi'nin verilmiş olan kararlar ile ilgili hukuka uygun olduğu açıklaması yapıldı.

Yargıtay'ın Kararı Belli Oldu

Verilmiş olan karara yönelik Beşiktaş'tan temyiz itirazı geldiği belirtilen kararda, yapılması gereken zaman aralığında yapılan itirazlar için; tarafların sözleşmeleri, davanın şartları ve hukuki kural ve kararlar çerçevesinde gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, Abdullah Avcı'nın Beşiktaş ile olan teknik direktörlük sözleşmesinin Beşiktaş tarafından tek taraflı feshetmesi ile ilgili;

"6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 439. maddesinde belirtilen hakem heyeti kararının iptal sebepleri ile sınırlı olarak yapılan temyiz incelemesi sonucunda davacı vekilinin yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bölge adliye mahkemesi kararının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 370/1. maddeleri uyarınca onanmasına oy birliği ile karar verildi." cümlelerinin yer aldığı bir açıklama yapıldı.

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Abdullah Avcı'nın yapmış olduğu tazminat başvurusu ile ilgili Nisan 2021 tarihinde Beşiktaş tarafından kendisine 17 milyon 340 bin TL tazminat ödenmesine karar vermiş ancak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun üst kurumu olan Tahkim Kurulu kararı revizyon ile onaylamıştı. Tahkim Kurulu 17 milyon 340 bin TL olan tazminat bedelini 17 milyon 130 bin TL olarak değiştirdi ve kararı onadı.