Avrupa Ligi Finali Geldi! Avrupa Finali Hangi Kanalda ve Saat Kaçta?

Avrupa Ligi Finali Geldi! Avrupa Finali Hangi Kanalda ve Saat Kaçta?

Frankfurt ve Rangers finali bu akşam Türkiye saatli ile 22.00'de oynanacak. Final maçında dair ilk 11'ler, maçın saati ve oynanacağı kanal hakkında bütün detaylar gursesgazetesi.com'da...

Eintracht Frankfurt ve Rangers, Bu akşam Avrupa'nın Şampiyonlar Ligi'nden sonra gelen ikinci büyük organizasyonunda yıllar sonra final oynacaklar. İki takımda da büyük eksikler olmasına rağmen sahaya ideal ilk 11 ile çıkacaklar.

UEFA Avrupa Ligi 2021-22 sezonunun final maçı bu akşam İspanya'nın başkenti Sevilla'da Ranger ile Frankfurt arasında oynanacak.

Eintracht Frankfurt, Avrupa macerasında tarihinde dördüncü final karşılaşmasını oynayacak. Daha önceden de Rangers ile Avrupa arenasında yarı final de karşı karşıya gelmişti. Bu sefer final maçında karşı karşıya gelecekler. Şampiyonlar Ligi formatı değişmeden önce Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan Avrupa Kupası'nda 1959-60 sezonunda Frankfurt ile Rangers yarı final de karşı karşıya geldi. Ranger ile eşleşen Almanya temsilci Frankfurt rakibini evinde oynadığı ilk eleme turu maçında 6-1'lik skorlar yendi. İskoçya'da oynanılan rövanş maçında Rangers'ı 6-3 yenerek adını finale yazdırdı. Finale çıkan Frankfurt İspanyol temsilci Real Madrid ile karşılaştır. Final mçaında Real Madrid, Frankfurt'u 7-3 mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başardı. Frankfurt Avrupa organizasyonlarında tarihinde iki kupa elde etti. İlk kupasını 1966-67 sezonunda Intertoto Kupasını kazandı. Aradan geçen uzun yıllar sonrasında ise ikinci sahip olduğu kupa 1979-80 UEFA Avrupa Kupasını kazanarak müzesinde yer alan kupaların sayısını arttırdı.

Rangers Avrupa macerasında tarihinde 6.kez final oynamasına rağmen final maçlarında büyük kayıplar yaşadı. Ama Avrupa organizasyonlarında oynadığı final karşılaşmalarından üç kupaya sahiptir. Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı 1971-72 sezonunda kazandı. İskoç temsilci 1972 yılında UEFA Süper Kupa ve 2007-08 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmayı başardı.

Final maçının hakemi Slovenyalı Slavko Vincic olacak. Final maçının yayınlanacağı Türk Televizyon Kanalı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8.5 kanali ile birlikte dijital platform Exxen'de canlı olarak Türkiye saati ile 22.00'de başlayacaktır.