Andrea Pirlo Karagümrük ile Anlaştı mı? Karagümrük Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?

Andrea Pirlo Karagümrük ile Anlaştı mı? Karagümrük Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?

Karagümrük spor kulübünün yeni teknik direktörü adaylarında Milan'ın efsane yıldızı İtalyan çalıştırıcı Pirlo olacağı gündeme bomba gibi düştü. Pirlo'nun Türkiye'ye geleceği ve Karagümrüğü çalıştıracağı iddiaları gündemde yer alıyor. İşte detaylar...

Pirlo Karagümrük'te!

Karagümrük spor kulübünün yeni teknik direktörü adaylarında Milan'ın efsane yıldızı İtalyan çalıştırıcı Pirlo olacağı gündeme bomba gibi düştü. Pirlo'nun Türkiye'ye geleceği ve Karagümrüğü çalıştıracağı iddiaları gündemde yer alıyor. Gelecek sene ile birlikte Süper Lig'de iddiali kadro ve başarılı teknik ve idari ekip oluşturma yönünde çalışmalar ortayan koyan Fatih Karagümrük kulübü takımın başına İtalyan çalıştırıcı Andre Pirlo'yu getirmek için çalışmalara başladı. Pirlo'nun futbol ve teknik direktör hayatında başarılar ile dolu olduğu bilinmekte. Futbol kariyerine Amerika'da nokta koyan İtalyan çalıştırıcı sportif alanda lisans ve yardımcı direktörlükte çalışarak kısa sürede Ronaldo'lu Juventus'un başına geçmişti. Juventus'da istenileni veremediği düşünülerek takımın başından kovuldu. Pirlo, ilerleyen yıllarda kendini geliştirerek modern futbol anlayışında temel mihenk taşı olacağını ve günümüz futbolunda istenilen kadro ve futbol oynayışını sahaya yansıtmak için kendini geliştireceğini açıklamıştı. Juventus'dan ayrıldıktan sonra hiçbir takımda yer almayan Pirlo yeni durağının Türkiye olacağı açıklandı. İstanbul takımlarından başarılı ekip Fatih Karagümrük futbol takımının başına geçecek. Kariyerine Süper Lig ile devam edeceği belirtildi.

Futbol dünyasında gelişen transfer ve teknik direktör olaylarında en güvenilir kaynaklardan biri olan İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haber başlığında belirtilen ifadelerde Pirlo'nun yeni durağının Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük ile her konuda anlaştığını ifade etti. Ayrıntıların açıklığa kavuşmasının ardından 43 yaşındaki çalıştırıcının Karagümrük ile resmi sözleşme imzalayacağı bekleniliyor. 2021-22 sezonuna Francesco Farioli ile başladıktan sonra İtalyan antrenörle yollarını ayıran Karagümrük, sezonu Volkan Demirel yönetiminde tamamlamıştı. 2020-21 sezonunda Juventus'u çalıştırarak teknik direktörlük kariyerine başlayan Pirlo, beklenen sonuçların gelmemesiyle, sadece bir sezonun ardından İtalyan devinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Süper Lig'de beklenmedik olayların yaşanması bizlere şunu göstermektedir. Artık kulüpler başarıya odaklanmak için gerekirse kesenin ağzını açarak transfer ve teknik direktör arayışında dünya yıldızları ile anlaşmaya varacak. Başarı sadece dünya yıldızlarının kulübe gelmesiyle değil, ortak çalışma ve sorunlara çözüm noktasıyla ulaşılır.