Altay'ın golcü ismi Bamba adım adım Samsunspor'a!

Altay'ın golcü ismi Bamba adım adım Samsunspor'a!

Gelecek sezon Süper Lig hayalleri kuran Yılport Samsunspor gelecek sezon transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Altay'ın golcü ismi Bamba adım adım Samsunspor'a!

Gelecek sezon Süper Lig hayalleri kuran Yılport Samsunspor gelecek sezon transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Spor Toto 1.Lig'e yükselmelerinin ardından son 2 yıl içerisinde Süper Lig şansını son dakikalarda kaybeden Yılport Samsunspor gelecek sezon direkt olarak şampiyon olmayı hedefliyor. Bu bağlamda transfer çalışmalarına başlayan Yılport Samsunspor'da köklü bir değişiklik yaşanacak.

Türk futbolunda önemli izler bırakan Yılport Samsunspor, Süper Lig hasretini dindirmek istiyor. En son 2012 dönemlerinde Süper Lig'e yükselen Yılport Samsunspor sonrasında ise ligde tutunamamış ve küme düşmüştü.

Ajansspor'un haberine göre Samsunspor, Altay ile sözleşmesini fesheden Daouda Bamba'ya resmi transfer teklifinde bulundu. Süper Lig'de bu sezon küme düşen Altay'da Yasser Rayan'ın ardından 7 gol atan Paixao ile takımdan ayrılmışlardı.

Lige çok hızlı bir başlangıç yapan ve 15 maçta 7 gol-1 asistlik bir katkı sağlayan Bamba, devamını getiremedi. Takımın aldığı üst üste başarısız sonuçların da etkisiyle performansı düşen 27 yaşındaki santrafor, 32 maç oynadığı Altay kariyerini 7 gol, 1 asistlik bir performansla noktaladı.

YILPORT SAMSUNSPOR'DA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK!

Gelecek sezon için tek parolaları şampiyonluk olan Yılport Samsunspor'da Süper Lig'de iyi forma şansı göstermiş futbolcular ile prensip anlaşmasına varılmaya devam ediliyor. Çağdaş Atan ile anlaşan Yılport Samsunspor sonrasında ki anlaşmazlıklar nedeni ile karşılıklı görüşerek anlaşmayı bozmuşlardı.

Şimdilerde ise yeni teknik direktörü için uzun bir süredir bekleyen Yılport Samsunspor'da prensipte anlaşılan futbolcuların takıma gelmesi adına teknik direktör bekleniyor. Yüksel Yıldırım ve Batu Kaplan bu süreçte sürekli istişarelerde bulunarak doğru bir teknik adam ile anlaşma sağlamak istiyor.

DAOUDA BAMBA'NIN KARİYERİ

Altay'dan önce Norveç takımı Brann kulübünde 81 karşılaşmada görev alan Bamba, 29 gol katkısı sağladı, 14 de asist yaptı. Kariyerinin en iyi sezonunu yine Norveç'in bir başka takımı Kristiansund BK'de geçiren Daouda Bamba, bu kulüpte 118 maçta forma giydi ve 45 gol, 11 asistlik bir performans sergiledi. Kariyerinde toplamda 243 müsabakaya çıkan Bamba, 85 gol atma başarısı gösterdi, 27 asist katkısı sağladı. Fildişi Sahilli futbolcunun Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 900 bin euro.