2022-23 Transfer Sezonu Başladı Mı? Transfer Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

2022-23 Transfer Sezonu Başladı Mı? Transfer Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Spor Toto Süper Lig'de 2021-22 sezonu Trabzonspor'un şampiyonluğu ile tamamlanırken yeni sezon heyecanı merakla beklenmeye başladı. Taraftarlar ise takımlarının transfer listelerini heyecanla bekliyor. Peki; 2022-23 transfer sezonu başladı mı?

Spor Toto Süper Lig'de 2021- 2022 Ahmet Çalık Sezonu kıran kırana mücadelelerle ilerledi ve ligin bitimine yalnızca bir hafta kaldı. Trabzonspor'un ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi üzerine taraftarlar coşkulu kutlamalarını gerçekleştirdi. Trabzonspor taraftarları gelen şampiyonluğun mutluluğunu yaşarken diğer takımın taraftarları ise bir sonraki sezonu beklemeye başladı. Yeni sezon beklenirken taraftarlar, takımlarının bir sonraki sezonda giyeceği formadan takıma yeni katılacak isimlere kadar pek çok detayı araştırıyor. Özellikle son günlerde milyonlarca kulüp taraftarı, transfer sezonunun bir diğer adıyla transfer döneminin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.

Bu sezon ikincilikle yetinen ve önümüzdeki sezon mutlak şampiyonluk isteyen Fenerbahçe'nin yanı sıra, bu yıl ligde işlerin istendiği gibi gitmediği Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları sıkça yeni transferleri araştırmaya başladı. Son dönemlerde bazı futbolcuların isimlerinin kulüplerle anılması üzerine, merakla beklenen transfer döneminin ne zaman başlayacağı da taraftarlar için merak konusu oldu. Peki; 2022- 23 transfer sezonu açıldı mı? 2022- 23 transfer sezonu ne zaman başlayacak?

Transfer Sezonu Başladı Mı 2022 - 2023?

Her yıl belirlenen dönemlerde kulüpler transfer anlaşmalarını resmiyete dökebiliyor. Transfer sezonu olarak adlandırılan bu dönemde transfer ve tescil süreci 2022- 23 sezonu için henüz başlamadı. Kulüpler bu yıl da, bir sonraki sezon takımlarının formasını terletecek isimlerin transferlerini, transfer sezonu içerisinde gerçekleştirebilecek. Ancak kulüplerin oyuncuları transfer ettiklerini KAP yani Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirmeleri gerekecek.

2022 - 2023 Transfer Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Milyonlarca kulüp taraftarı, bir sonraki sezonda kulüplerinin formasını terletecek isimleri merakla beklerken transfer sezonu henüz başlamadı. Bu nedenle kulüplerin şu an için görüştüğü isimlerde anlaşmaya varılsa bile kulüpler, ilgili isimleri kadrosuna resmi olarak dahil edemeyecek. Peki; bu yıl transfer sezonu ne zaman başlayacak?

Geçtiğimiz sezonda Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre transfer sezonu 17 Haziran - 8 Eylül 2021 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Bu yıl ne zaman gerçekleştirileceği ile ilgili henüz resmi kişi ya da kurumlar tarafından açıklama yapılmamış olsa da, 2022-23 sezonu için transfer sezonunun Haziran ayı içerisinde başlaması bekleniyor.