Vücuda format attıran besin! Canan Karatay önerdi: Hem içi hem dışı temizliyor

Vücuda format attıran besin! Canan Karatay önerdi: Hem içi hem dışı temizliyor

Patates, mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biridir ve hem lezzetiyle hem de kolay muhafaza edilebilirliğiyle en çok tercih edilen besinler arasında yer alır. Doğal beslenmenin önemini vurgulayan ünlü doktor Prof. Dr. Canan Karatay, yaşam kalitesini artırmak ve sağlığı desteklemek isteyenlere tavsiyelerde bulunmaktadır. Kelle paça çorbası gibi geleneksel besinlerden, Anadolu'da yıllardır sevilerek tüketilen kuyruk yağına kadar birçok besini önermektedir. Bu sefer ise Omega-3 içeren besinlerle ilgili

Prof. Dr. Canan Karatay, verdiği önerilerle sürekli gündemde kalmaktadır. Kalp ve iç hastalıkları uzmanı olan Canan Karatay, hastalıklara karşı doğal yöntemleri önermeye devam etmektedir. Bazı önerileri farklı otoriteler tarafından tartışılsa da Karatay, bu kez Omega-3 içeren besinleri tavsiye etmektedir.

Omega-3 yağlarının büyüme, üreme ve yaşama sürecimize yardımcı olduğunu belirten Canan Karatay, Omega-3 içeren besinlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. "Karatay Mutfağı" adlı kitabında, doğal Omega-3 içeren besinleri önermektedir.

OMEGA-3 İÇEREN BESİNLER NELER?

OMEGA 3

Canan Karatay'a göre, Omega-3 içeren besinler arasında keten tohumu, semizotu, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri yer almaktadır. Bu besinlerin yaşlanmayı geciktirdiğini, kronik hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğunu belirtmektedir.

Omega-3'ün birçok faydası bulunmaktadır. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre, Omega-3 yağları tüp-2 diyabet hastalığını önler ve tedavisini kolaylaştırır. Ayrıca, damar sertliği, hipertansiyon, kalp-damar tıkanıklıkları, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Kilo alma ve obeziteyi engelleyebilir, ileri yaşlarda görülen vücut ağrılarını azaltabilir.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerilerine göre, Omega-3 içeren besinlere düzenli olarak yer vermek sağlığımız için önemlidir. Ancak, her besin önerisi gibi, bireylerin kendi sağlık durumlarına ve beslenme ihtiyaçlarına uygun bir şekilde hareket etmeleri önemlidir.

Kaynak:Gürses Gazetesi