Bağışıklık sisteminiz öyle bir güçlenecek ki hastalıkta neymiş diyeceksiniz! Uzmanlar mucizevi tarifi açıkladı

Bağışıklık sisteminiz öyle bir güçlenecek ki hastalıkta neymiş diyeceksiniz! Uzmanlar mucizevi tarifi açıkladı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıkların görülme sıklığı da arttı. Uzmanlar kış hastalıkları konusunda uyarılarını yinelerken vücudu toksinlerden arındıran ve bağışıklığı güçlendiren tarifleri de yeniden hatırlattı.

Kış mevsiminde hasta olmak istemeyen bağışıklığı güçlensin isteyenler için uzmanların önerileri duyulmaya devam ederken özellikle soğuk algınlığı grip ve nezle gibi hastalıkların görülme sıklığı artmaya devam ediyor. Hem havaların soğuması hem de toplu taşıma aracı, alışveriş merkezi gibi kalabalık ortamlarda sosyal mesafenin korunamaması bağışıklık direnci düşük bireylerde hastalığın görülme sıklığını da artırıyor.

Uzman doktorlar uzman doktorlar kış hastalıkları için bağışıklığı güçlendiren tarifleri açıklarken sıvı tüketimi, vitamin alımı, Sebze ve meyvelerin düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesi konusunda bilgiler vermeye devam ediyor. Uzman doktorların yaptığı açıklamalara göre kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek soğuk algınlığı grip nezle ve ısrarlı öksürük gibi rahatsızlıklarda özellikle bitki çaylarının tüketilmesi büyük bir önem taşıyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRECEK TARİF BELLİ OLDU

İçerisinde c vitamini barındıran sebze ve meyvelerin yanı sıra bitki çaylarının tüketilmesi gerektiğini öneren uzmanlar kuru öksürükte rahatlatıcı ve boğazlı yumuşatıcı etkisi olan kış çaylarına ilişkin yeni bilgiler verdi. Tarçının enfeksiyonlarla savaştığını belirten uzmanlar meyan bitkisi kama ebegümeci gibi bitkilerin c vitaminiyle güçlü bir antioksidan etkisi olduğuna dikkati çekerek kış hastalıklarında vücut direncini destekleyici olabileceklerini belirtti.

Bu kapsamda ada çayı tarçın zencefil meyan kaman ebegümeci gibi bitkilerden oluşan karışımla günlük olarak bir fincan çayın tüketilebileceği belirtildi. Uzman doktorlar tarçın ve zencefilin mucizevi etkileri olduğunu belirterek sindirimi iyileştirdiği vücut direncine destek verdiği ve soğuk algınlığı semptomlarını hafiflettiği için kışın sıklıkla tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Özellikle kışın tıkalı olan sinüslere iyi geldiği belirtilen nane çayının da öksürük ve boğaz tahrişini yatıştırma akta etkili olduğu belirtildi. Bu kapsamda kışın hastalıklardan korunmak ve bağışıklığınızı güçlendirmek için doğal bitkilerden faydalanabilirsiniz.