Uzmanlar Uyardı! Tatile Gidecekler Aman Dikkat! Mevsimi Gelen O Canlı Can Aldı! Özellikle de Bahçe İşiyle Uğraşanları Uyardı!

Uzmanlar Uyardı! Tatile Gidecekler Aman Dikkat! Mevsimi Gelen O Canlı Can Aldı! Özellikle de Bahçe İşiyle Uğraşanları Uyardı!

Yazın gelmesiyle birlikte uzmanların vatandaşları uyardığı konuya bir yenisi daha eklendi. Pek çok kişinin tatilini zehir eden keneler yeniden ortaya çıktı, hatta can aldı. İşte detaylar...

Yaz aylarının yavaş yavaş gelmesiyle birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı. Tatil planlarında otelden çok köy alanlarını, kamp alanlarını tercih eden ya da bahçe işleriyle çok uğraşanları uzmanlar yakından ilgilendirecek bir konuyla geldi.

Bir dönemin sayısız can alan illeti keneler yeniden ortaya çıktı. Kene ısırması sonrası hayatını kaybeden o arkeolog sonrası uzmanlar üstüne bastırarak söyledi. ''Herkes önlemini alsın'' denildi.

Kene Yine Can Aldı!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yıllık izinler alınmaya başlandı. Yazlık yerlere, memlekete, bağa ve bahçeye kafa dinlemeye gitmek isteyen pek çok kişiye uyarı bu defa uzmanlardan geldi. Kene ısırması sonucu hayatını kaybeden arkeolog sonrası kene problemi yeniden konuşulmaya başlandı.

kene-isirinca-ne-yapmaliyiz.jpg

52 Yaşındaki Murat Kurt'un araştırma yapmak üzere Şenkaya ilçesi Akşar Mahallesi'ndeki bir araziye gitmesi sonucu kene ısırması nedeniyle hayatını kaybetti. Üzücü kaybın ardından uzmanlar tüm vatandaşları kene konusunda uyardı. Araştırma üzere araziye giden Murat Kurt otele döndüğü anda kene tarafından ısırıldığını fark etti.

Eniştesinin yardımı ile birlikte keneyi vücudundan çıkaran fakat üç gün sonrasında rahatsızlanarak hastaneye giden Oltu yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Akyol, Kurt'un eniştesi ile kente geldiğini belirterek, "Akşar Mahallesi'nden Oltu'daki otele döndüklerinde üzerindeki keneyi fark ediyor. Eniştesine 'bu keneyi üzerimden at' diyor. Kene, eniştesinin yardımıyla uzaklaştırılıyor ancak 1-2 gün sonra halsizleşiyor. Kurt, birkaç gün boyunca burada tedavi gördü ancak maalesef kurtarılamadı" dedi.