Uzmanlar uyardı: Her ay, bu virüsten ötürü 1 milyon kişi ölüyor!

Uzmanlar uyardı: Her ay, bu virüsten ötürü 1 milyon kişi ölüyor!

Bir süredir hayatımızda olan koronavirüs salgında vakaların tekrar artmaya başladığı gündeme gelmeye devam ederken, uzmanlardan başka bir virüse karşı uyarı geldi. Her yıl dünya genelinde bir milyonu aşkın kişinin ölümüne sebep olan virüse ilişkin...

2020 yılının başında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve kısa süre içerisinde dünya geneline yayılım gösteren koronavirüs salgını, birçok ülkede binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Aşıların bulunması ve diğer koronavirüs önlemlerinin alınması ile birlikte kazandırılan toplum bağışıklıkları sonrasında virüsün etkisi azalırken, son haftalarda vaka sayılarının tekrar artmaya başladığı ve yoğun bakımda yatan hasta sayısında da artış gözlendiği kayda geçti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra uzmanlardan beklenmeyen bir açıklama daha geldi. “28 Temmuz Dünya Hepatit Günü” kapsamında İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan yetkililer, hepatit virüsünün yıl içerisinde milyonlarca kişiyi öldürecek güçte olduğuna dikkat çektiler.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ!

Sık sık gündeme gelen hepatit virüsü, öldürücülüğünü arttırmaya başladı. Bu kapsamda “28 Temmuz Dünya Hepatit Günü” özelinde İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi. Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği uzmanları, düzenlenen absın toplantısı kapsamında virüse ilişkin önemli bilgiler paylaşırlarken, virüsün dünya genelinde ki öldürücülüğüne de dikkat çekti.

“HER İKİ DAKİKADA BİR KİŞİ VEFAT EDİYOR!”

hepatit.jpg

24 Temmuz tarihinde Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği uzmanları tarafından düzenlenen “28 Temmuz Dünya Hepatit Günü” basın toplantısında, virüse ilişkin önemli bilgiler verildi. Karaciğer yetmezliği, siroz ve diğer ölümcül karaciğer rahatsızlıklarına sebep olan hepatit virüslerinin, insan sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduklarına dikkat çekildi.

Hepatit C, Hepatit B ve Hepatit Delta virüslerine karşın vatandaşları uyaran uzmanlar, dünya genelinde 240 milyon kişinin enfekte olduğunu ve her yıl 1 milyon 300 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu sayıya göre virüs sebebi ile her iki dakikada bir kişinin hayatının sonlandığı kayda geçti.

“HERKES HEPATİT TARAMASI YAPTIRMALI!”

Basın toplantısı kapsamında önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar, herkesin hayatında en az bir kere hepatit taraması yaptırması gerektiğini vurguladı. Ayrıca uzmanlar tarama kapsamında tespit edilen Hepatit C virüsünün, iki aylık bir tedavi sürecinde tamamen yok edilebileceğinin önemine de vurgu yaptılar.