Uzmanlar açıkladı: Her şey zamanında güzel! Zamanı gelmeyen meyve ve sebzeleri tüketmek, insan sağlığını tehdit ediyor!

Uzmanlar açıkladı: Her şey zamanında güzel! Zamanı gelmeyen meyve ve sebzeleri tüketmek, insan sağlığını tehdit ediyor!

İnsan sağlığı üzerinde sayısız olumlu etkiye sahip meyve ve sebzelere ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Uzmanlar, zamanı dışında tüketilen besinlerin, insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. İşte detaylar…

Havaların soğuması ile birlikte ortaya çıkan mevsimler rahatsızlıklar, Omicron varyantı ile varlığını korumaya devam eden koronavirüs ile birleşerek vatandaşları yataklara düşürdü. Özellikle küçük yaşta çocukları ve ileri yaşta bulunan bireyleri hedef alan hastalıklar, bağışıklık sistemi güçlü olmayan bireyler üzerinde de ciddi tahribatlara sebep olabiliyorlar. Bu noktada dışarıdan alınan ilaç formlu vitamin takviyeleri yerine meyve ve sebze tüketimine öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu konu ile alakalı olarak da önemli bir uyarıda bulundu.

Meyve ve sebze tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirmek adına oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirten uzmanlar, bu noktada tüketilecek olan besinlerin mevsiminde tüketilmelerinin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Olağan mevsimleri dışında tüketilen besinlerin kişisel sağlık üzerinde ciddi bir tehlikeye oluşturabileceğini ifade eden uzmanlar, konuya ilişkin detayları paylaştı.

MEYVE- SEBZE TÜKETİMİNİN FAYDALARI KANITLANDI!

uzmanlar-acikladi-her-sey-zamaninda-guzel-zamani-gelmeyen-meyve-ve-sebzeleri-tuketmek-insan-001.png

Meyve ve sebze tüketiminin çeşitli hastalıklara karşı koruyucu nitelikte olduğunu ifade eden Diyetisyen Eda Ünal, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Sağlıklı beslenme konusunda meyve ve sebze tüketimi önemli bir yere sahiptir. Dengeli beslenme için yeterli miktarda vitamin, protein, su ve mineral alınması gerektiğini belirtiyoruz. Özellikle mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin uygun porsiyonlarda hazırlanması, vitamin ve mineral açısından oldukça önemli. Dünya Sağlık Örgütü, günde en az 400- 500 gram civarında meyve ve sebze tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.”

MEVSİMİ OLMAYAN MEYVE VE SEBZELERE DİKKAT!

Açıklamasının devamında gıda teknolojisinin gelişmesi ile birlikte mevsiminde olmayan sebze ve meyvelerin dahi raflarda yer almaya başladığına dikkat çeken Ünal, bu besinlerin tüketimlerine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Mevsiminde olmayan ancak satışa sunulan sebze ve meyvelerin çeşitli koruyucuları ve ilaçları barındırdıklarını ifade eden Ünal, buna bağlı olarak ilgili besinlerin vitamin ve mineral içeriklerinin düştüğünü belirtti. Mevsiminde olmayan meyve ve sebzelerin başta mide rahatsızlıkları olmak üzere hormon hatalıklarını hatta kanser türlerini dahi ortaya çıkarabileceklerine dikkat çeken Ünal, mevsimsel beslenmenin önemini vurguladı.