Sultangazi'da Maymun Çiçeği paniği! Türkiye'de Maymun Çiçeği var mı?

Sultangazi'da Maymun Çiçeği paniği! Türkiye'de Maymun Çiçeği var mı?

Bugün Sultangazi'de Maymun Çiçeği şüphesi ile iki kişinin teste alındığı iddia edildi. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bugün Sultangazi'de 2 kişi ellerinde yara çıkması şüphesi ile eczaneye gitti. Ellerindeki yaraları gören eczacılar büyük bir panik ile "maymun çiçeği" şüphesi olduğu için yetkililere haber verdiler. Ambulans ile götürülen 2 kişiye test yapılırken sonuçların çıkması beklendi. Peki Türkiye'de Maymun Çiçeği görüldü mü? Test sonuçları nasıl çıktı?

TEST SONUÇLARI ÇIKTI MI?

Ellerinde yara çıkan 2 kişi ile birlikte yanlarındaki arkadaşları olmak üzere 3 kişiye test yapıldı. Test sonucunda neden bu yaraların çıktığı öğrenilmeye çalışılırken, bu yaraların su çiçeğinden de kaynaklanabileceği öğrenildi. Henüz net bir sonuç çıkmasa da büyük bir olasılık ile su çiçeği ihtimali üzerinde duruluyor.

KİŞİLERİN YABANCI UYRUKLU OLDUĞU ÖĞRENİLDİ!

Ellerinde yara çıkan ve şüphe ile acil teste alınan kişiler Afgan olduğu öğrenildi. Tanının konması amacıyla hastaneye yönlendiren Eczacı Esra Koca şu açıklamaları yaptı; "Dün hastalar vardı burada. Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. 'Bir saniye' dedim, doktor birini aradım. Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık Maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. Maymun Çiçeği'ne çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış iyi gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim"

Eczacının yaptığı açıklamanın yanı sıra çevredeki esnaf da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın yaşanmasının ardından tedbir amaçlı olarak o bölgeyi kapattıklarını dile getirdi. Onlar da kişilerin kollarında bulunan yarayı şu şekilde tanımladı; "Çocukların kollarında sulu, yanmış gibi yaralar vardı. İster istemez tedirginlik oluyor"

Yaşanan bu olay ve bunun yanı sıra Maymun Çiçeği hastalığının dünya genelinde yayılmakta olması Türkiye'deki vatandaşları da endişelendirdi. Peki çok vatandaş Türkiye'de Maymun Çiçeği var mı? sorusunu sordu.

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI VAR MI?

Kısa bir süre önce Maymun Çiçeği hastalığı hakkında vatandaşlara duyuru yapan Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, bu konu ile ilgili vatandaşların içlerinin rahat olmasını dile getirdi. Bugünkü yaşanan endişeden sonra vatandaşlara konu ile ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.