Son Dakika: Fahrettin Koca Maymun Çiçeği uyarısı yaptı!

Son Dakika: Fahrettin Koca Maymun Çiçeği uyarısı yaptı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Son dönemde Türkiye'de 4 kişinin Maymun Çiçeği testine girmesinin ve sonuçlarının negatif çıkmasının ardından konu ile ilgili sorunun üzerine Fahrettin Koca açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Türkiye'de böyle bir hastalığın görülmediğini, medyanın da insanları tedirgin etmemesi gerektiğini dile getirdi. Konu ile ilgili detaylı açıklama yapan Fahrettin Koca, Covid, aşı ve hastane randevuları gibi konulara da değindi. İşte detaylar...

Fahrettin Koca Maymun Çiçeği hastalığı hakkında şu açıklamaları yaptı;

"Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim. Medyada birtakım haberler yapılıyor, görseller paylaşılıyor sonra testlerini yapıyoruz negatif çıkıyor. İnsanlarımızda 'görüldü de bunu bir şekilde gizlediler mi, açıklamadılar mı, dünyada görülüyor da bizde niye görülmüyor' gibi bir kaygıya sebep oluyor. Yoğun temas olduğu durumlarda daha çok oluyor."

Pandemi döneminde Covid hastalığının ortaya çıkması ile birlikte Fahrettin Koca, TURKOVAC aşılarının çalışmalarının hala yürütüldüğünü dile getirdi. Bunun yanı sıra Koca, bu sürecin ardından aşıların önemine bir kez daha değindi.

Son dönemde gündeme gelen hastane randevuları ile ilgili geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklama yapmasının ardından konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıklama yaptı. Açıklama şu şekildeydi;

"Bu süreçlerin çalışanların mutluluğu ve memnuniyetiyle doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla beklentileri var çalışanlarımızın, hekim arkadaşlarımızın motive olmaları için de bunun gerekliliğini biliyoruz. O nedenle bu hafta, muhtemelen gelecek hafta, ama bu hafta ben Meclis komisyonunda gündeme gelmesini takip ediyorum. Dolayısıyla bu hafta Meclis'e gelebilir, komisyona gelebilir."

Bu açıklamanın ardından Meclis'te görüşülecek olan konuların nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak konusu oldu. Konunun Meclis'te konuşulmasının ardından ise alınan kararların doktorların tarafından nasıl değerlendireceği ve nelerin yaşanacağı vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi ile takip edilmeye başlandı.