Sessiz Katil Hipertansiyonu İyileştiren Meyve Açıklandı! Bilim İnsanları O Meyveyi İşaret Etti, 10 Yıl Fazla Yaşayabilirsiniz!

Sessiz Katil Hipertansiyonu İyileştiren Meyve Açıklandı! Bilim İnsanları O Meyveyi İşaret Etti, 10 Yıl Fazla Yaşayabilirsiniz!

Dünya genelinde ölümlerin yaşanmasına sebep olan başlıca hastalıklardan birisi olarak karşımıza çıkan hipertansiyon için önemli bir gelişme yaşandı. Yurtdışında yürütülen bir çalışma, bir meyvenin hipertansiyonu önlediğini ortaya koydu...

Nereden bakılır ise bakılsın beslenmenin ve beslenme düzeninin içeriğini oluşturan yiyeceklerin, insan sağlığı üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip olduğu yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde ortaya konmuştur. Bu kapsamda yeni bir çalışmanın sonuçları da yayınlanmış ve uzun yıllardır ölümcüllük oranı yüksek ve sinsi olarak değerlendirilen hipertansiyona ve daha pek çok önemli hastalığa iyi gelen bir meyve kamuoyuna duyurulmuştur.

Kan Basıncını Yüzde 45 Oranda İyileştiriyor!

2013 yılından bu yana Yeni Zelanda frenk üzümünü inceleyen Egzersiz Fizyolojisi Profesörü Mark Willems, Chiester Üniversite’sinde yürütülen çalışmanın sonuçlarını yayınladı. İnsan sağlının kan dolaşımı ile orantılı olduğunu belirten Profesör Willems, frenk üzümünün uzun ömürlü olma yolunda kilitli olan kapıları açan bir anahtar olduğuna işaret ederek, çalışmanın ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Chiester Üniversitesi’nde araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmanın sonuçlarına göre frenk üzümü özünün takviyesinin kas kasılması esnasında ana arterin kan akışını yüzde 45’ kadar artırdığı kanıtlandı.

10 Yıla Kadar Ömür Uzatma!

frenk-uzumu.webp

Yaklaşık olarak 9 yıldır frenk üzümünün içeriğini ve insan sağlığı üzerinde ki etkilerini araştıran Profesör Mark Willems, geçtiğimiz günlerde çalışmanın sonuçlarını yayınladı. Bilim insanı tarafından yapılan açıklamalara göre frenk üzümü özü takviyesinin bir haftalık alımında dahi genel kan dolaşımının iyiye gittiği ve bu gidişatın insan ömrünü 10 yıla kadar uzatabileceği bilgisi kaydedildi.

Aynı çalışmaya göre yürütülen deneyler ışığında klinik değişikliklerinin 4- 7 gün arasında ortaya çıktığı ve bu sürenin oldukça az olması sebebi ile önemli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Birçok Hastalığa Karşı Etkili!

Yürütülen çalışmanın sonuçlarına göre frenk üzümü takviyesinin yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, vasküler bunama gibi pek çok hastalık üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu bilgisine ulaşıldı.